Treći poziv! Gradska razvojna agencija Banjaluka pokrenula pripremu novog projekta

Otvoren je treći poziv za projekte u okviru Regionalnog čelendž fonda (RCF), te je Gradska razvojna agencija Banjaluka pokrenula pripremu novog projekta.

Kako kažu, riječ je o pozivu konzorcijumima institucija stručnog obrazovanja i kompanija koji nastoje da zajednički pripremaju i sprovode programe dualnog ili kooperativnog obrazovanja i kao takvi mogu da se prijave i takmiče za priliku da dobiju značajnu investiciju u opremu i infrastrukturu.

“Cilj je da se podstakne uvođenje novih tehnologija u obrazovne procese, zatim da se podrži razvoj metodologije dualnog ili kooperativnog obrazovanja, da se poboljša zapošljavanje polaznika, maturanata SOO i njihova integracija u tržište rada te da se poveća produktivnost i konkurentnost preduzeća kroz rezultate ostvarene prilikom sprovođenja programa”, navode iz Gradske razvojne agencije.

Srednje stručne škole, kako kažu, imaju priliku da kandiduju projekat u vrijednosti od 150.000 do 600.000 evra s tim da učenici u odabranim zanimanjima moraju da provedu najmanje 25 odsto časova u firmama na praktičnoj nastavi.

“Mi smo tokom 2022. godine pripremili projekat za Tehnološku školu u Banjaluci, čija je vrijednost 800.000 KM i koji je odabran za finansiranje. Pomenuti projekat je izabran u konkurenciji od 123 projekta koji su pristigli iz šest zemalja u regiji, a od kojih su odabrana samo tri projekta iz BiH. S obzirom na pozitivna iskustva iz prethodne godine, pokrenuli smo inicijativu da pripremimo novi projekat i tako doprinesemo razvoju srednjeg stručnog obrazovanja”, pojasnili su oni, pišu Nezavisne.

Ostavite komentar: