Topić zbog afere “bubica” uputio izvinjenje Vučiću: Srbija je naš najveći prijatelj

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić uputio je izvinjenje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog afere “bubica”.

“Nakon diplomatskog skandala i afere ‘bubica’, a s obzirom da nije uslijedilo izvinjenje gradonačelnika Stanivukovića, želim ispred GO SNSD Banja Luka i kao najjače političke partije u gradu i u Srpskoj da uputim izvinjenje predsjedniku Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću, čitavoj delegaciji Srbije, kao i domaćinima sastanka delegacija dvije države na najvišem nivou, srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva gospodinu Miloradu Dodiku, predsjednici Srpske gospođi Željki Cvijanović i premijeru gospodinu Radovanu Viškoviću za neviđeni skandal i unošenje sredstava za snimanje i prisluškivanje od strane gradonačelnika na zatvoreni sastanak dviju delegacija”, rekao je Topić.

Kako je istakao moguće nesagledive posljedice su spriječene zahvaljujući obezbijeđenju predsjednika Dodika i Vučića.

“Iako smo svi svjesni veličine ovog diplomatskog skandala, isti nije mogao umanjiti svečanost i našu opredjeljenost i stav da je Srbija naš najveći prijatelj, a njen predsjednik Aleksandar Vučić od juče i počasni građanin našeg grada. Poštovani predsjedniče Srbije, Vaš Ključ našeg grada će zauvijek moći otključavati njegova vrata”, naveo je Topić.

Podjsećamo nesvakidašnji događaj obilježio je sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem, upriličen na marginama posjete srpske delegacije Banjaluci.

Petnaestak minuta nakon početka sastanka kojem su prisustvovali i predsjednik banjalučke skupštine Mladen Ilić, srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković, kao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić, protokol predsjednika Srbije primijetio je da Stanivuković na reveru sakoa ima “bubicu”, te ga zamolio da je skine.

Ostavite komentar: