Topić odgovorio na prozivke iz PDP-a: Ja sam odgovoran čovjek

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, Dragoslav Topić, našao se na udaru kritika odbornika PDP-a, koji su ga optužili da je zbog njega stala čitava Banjaluka.

Još juče je odbornik PDP-a Ivan Begić rekao da ga smatra neodgovornim jer je došao na sjednicu “iako je znao da je bio u kontaktu za osobom pozitivnom na virus korona”. Danas se na njegove riječi nadovezala Dijana Ješić koja je rekla da zbog njega stoji neusvojen nacrt budžeta, stoji rad Skupštine, stoji rad gradonačelnika, stoji sve u Gradu.

Topić, koji je zaražen koronom, uzvratio je na te prozivke i rekao da je postupio odgovorno i odmah po dobijanju informacija da je pozitivan obavijestio rukovodstvo Skupštine i Grada.

“Kao prvo, očekivao sam od kolege Begića da me nazove i pita kako sam, a ne da lažima i obmanama javnosti pokuša da skupi jeftine političke poene. Za razliku od njega, ja sam sinoć odmah kontaktirao svoje zaražene kolege. Ja sam odgovoran čovjek, što sam pokazao i juče kad sam, odmah po dobijanju informacije da sam pozitivan, obavijestio rukovodstvo Skupštine i Grada. Pokazao sam odgovornost i kao direktor JU Studentski centar, gdje je u počecima borbe protiv kovida bio smještaj za zaražene osobe. Ne znam samo u čijoj glavi može da bude takva konstrukcija kao što je očigledno u glavi Ivana Begića, ali neka se on s tim bori. Ja neću optuživati nikog ni od onih koji su danima sa simptomima hodali po Gradskoj upravi”, rekao je Topić za Srpskainfo.

Poručio je da ne zna ni koga interesuje njegov bračni status i na osnovu čega Begić zaključuje ko treba u samozolaciju, a ko ne.

“Valjda za sve postoje propisane procedure. Ja se njegovim statusom ne bavim. Svi znamo kako se virus prenosi i koliko traje proces inkubacije, pa postavljam logično pitanje gdje se zarazilo šest osoba iz skupštine. Svima koji su zaraženi virusom korona, ne samo u Gradskoj upravi, želim brz oporavak”, poručio je on.

Dodao je da nema nikave simptome i da se osjeća dobro.

Ostavite komentar: