Topić o nedostacima u novom Urbanističkom planu: Nisu ucrtane škole u pojedinim naseljima

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić smatra da je neprihvatljivo da u prijedlogu zaključka o utvrđivanju Nacrta urbanističkog plana grada Banjaluka nije uvrštena gradnja osnovne škole u naselju Paprikovac, te da ga treba doraditi.

Topić je naveo da je regulacionim planovima predviđena izgradnja velikog broja stambenih jedinica, te da se očekuje da će se doseliti i veliki broj mladih bračnih parova.

“Ovim prijedlogom nacrta ovo će biti jedino naselje u gradu koje nema osnovnu školu. Nadam se da će doći do izmjene i da će se naći lokacija za školu”, rekao je Topić na konferenciji za novinare nakon sjednice Skupštine grada Banjaluka.

On je dodao da je iz prijedloga nacrta, koji će sutra biti razmatran u nastavku zasjedanja gradske skupštine, izbrisana i gradnja osnovne škole u naselju Ada, koja je predviđena regulacionim planom.

Topić je pohvalio što je Urbanističkim planom na lokaciji velikog gradskog parka planirani sportski tereni.

“Insistiraćemo i da na lokaciji Kampusa bude planiran naučno tehnološki park, koji je potreban i gradu i Republici Srpskoj”, rekao je Topić.

Govoreći o tački o preduzeću “Akvana” i poništavanje saglasnosti za kreditno zaduženje ovog preduzeća, Topić je rekao da je očekivao da će na dnevnom redu biti i odluka o novom zaduženju, kako bi se tamo mogli riješiti nagomilani problemi.

“Ostali smo bez odgovora na dosta pitanja u vezi sa poslovanjem i problemima ovog preduzeća, te SNSD sa svojim koalicionim partnerima ostaje pri stavu da direktor `Akvane` treba da bude smijenjen”, rekao je Topić.

Odbornik SNSD-a Srđan Amidžić smatra da rebalans budžeta mora biti usvojen kao što je usvojen i budžet, te da se u višku od 17 miliona KM vidi koliko se može koristiti za realizaciju projekata, pa onda procijeniti da li postoji i kolika je potreba za zaduženjem.

“Moramo povećati izdvajanja za Debeljake i Kuljane, a zaduženje u zimskom periodu za izgradnju saobraćajnica nema ekonomskog smisla”, rekao je Amidžić.

Ostavite komentar: