Topić nakon fotografija BL portala: Popravićemo igralište kod “K4”

Tereni se trenutno ne koriste, sređuju se, istakao je direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” i banjalučki odbornik Dragoslav Topić u razgovoru za BL portal, govoreći o katastrofalnom stanju popularnog igrališta kod “K4”. Dodaje i da je u planu kompletna sanacija i rekonstrukcija igrališta u saradnju sa Gradom Banjaluka. 

“Nove koševe i table imamo spremne i kupljene, ali nismo htjeli da to mijenjamo, da ne propadaju tokom zime”, tvrdi Topić.

Prema njegovim riječima, oštećeni koševi i tribine uskoro bi trebalo da postanu dio prošlosti, jer je u planu kompletna rekonstrukcija, a novac za to je, kako kaže, već obezbjeđen.

“Ja sam obezbjedio sredstva u iznosu od 200 hiljada maraka iz budžeta Grada. Na proljeće ćemo izabrati idejno rješenje u saradnji sa Gradom, i radićemo kompletnu rekonstrukciju terena. Rekonstrukcija uključuje i obnovu tribina, možda ćemo čak raditi i novi raspored, da se tribine izmještaju”, tvrdi Topić i dodaje da se već krenulo u ovaj projekat.

Za trenutno stanje krivi, kako kaže, huligane i pijanice, koji prema njegovim riječima prave nered na igralištu.

“Problem prave huligani i pijanice naveče. Tamo dolaze i okupljaju se, i onda ostavljaju flaše i smeće. Zvali smo par puta i policiju da interveniše”, tvrdi Topić.

Srđan Banović, BL portal

Ostavite komentar: