Topić i Ilić o banjalučkom prevozu: Znali smo da prevoznici neće stati

Mi smo znali da prevoznici neće stati, jer za tako nešto nije bilo uslova, poručio je šef kluba odbornika SNSD-a u banjalučkoj Sklupštini,  Dragoslav Topić, na konferenciji za novinare povodom situacije sa prevoznicima u Banjaluci.

,,Mi smo unazad sedam dana konstantno vodili razgovore sa prevoznicima i sa gradonačelnikom. Razgovori sa gradonačelnikom su bili luđački”, rekao je Topić i dodao da nije korektno da građani u zadnji čas saznaju da prevoz neće stati.

Topić ističe da je gradonačelnik tim činom želio postati heroj.

,,Mogu vam kazati da smo se na pauzi tokom skupštine složili da nije upitan jul mjesec, da Grad ima novca to da plati. Mi smo vodili razgovore da se održi vanredna sjednica danas ili sutra za avgust mjesec, u kojem ima najmanje putnika”, rekao je Topić.

Topić tvrdi da je gradonačelnik Banjaluke na pres konferenciji nakon sjednice pričao drugu priču.

,,Prijedlog gradonačelnika je bio da poskupljenje ide na teret građana. Na to nismo pristali. Kako su subvencije sa 320.000 otišle na 500.000 KM”, upitao je Topić.

Odbornik SNSD-a predlaže da se naredne sedmice održi vanredna sjednica.

Na pitanje novinara zašto juče nisu razgovarali sa prevoznicima, Topić smatra da to nije na odbornicima nego na gradonačelniku.

,,Juče na adresu SNSD-a nije stigao nijedan poziv da se pojavimo na sastanku sa prevoznicima. Za sastanak u ponedeljak sam saznao u 7:15 da je predviđen u 9 časova, a na njega nisam bio ni pozvan”, naglasio je Topić.

On takođe napominje da i u avgustu gradonačelnik neće dobiti podršku oko izmjene cjenovnika.

Predsjednik Skupštine Grada Mladen Ilić takođe se obratio na press konferenciji i poručio da na veliki broj problema utiču  gradonačelnik i njegovi saradnici, ali da postoje problemi na koje ni sam gradonačelnik ne može uticati.

,,Kada imate drugu stranu koja nema namjeru da odstupa od bilo čega, definitivno vidite da ne možete napraviti nikakvu saradnju pa nakon toga pitanje da li uopšte želite da se pojavite na nekim sastancima”, rekao je Ilić.

Ilić dodaje da nije dobro dovesti se u situaciju da tražite 16 odbornika kako bi podržali neku odluku.

,,Kada uradite nešto dobro, tu ne zovete odbornike na otvaranja. Mi ne možemo pristati na takav stav da poskupljenja idu na teret građana, kada imamo najveći budžet”, poručio je Ilić.

Ilić podsjeća da su oni podržali besplatne udžbenike, kao i sve što misle da je bilo dobro za građane.

,,Vjerujem da su građani zbunjeni i jutros pitaju da li ide javni prevoz. Ja sam rekao da će biti javnog prevoza, nakon sjednice. Zašto je došlo do situacije da ljudi pomisle da neće biti, pa da se ovo predstavlja kao jedna velika pobjeda, a ustvari je poraz”, upitao je Ilić.

Željka Pavlović, BL portal

Ostavite komentar: