“To nije bilo moje obećanje”: Jelena Trivić poručila da neće biti gradski menadžer

Neću biti gradski menadžer u Banjaluci i to nije bilo moje obećanje, tvrdi potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić.

U izjavi za banjaluka.net stavila je do znanja da će nastaviti da djeluje kao poslanik Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što ne isključuje neformalne savjetodavne relacije sa kabinetom gradonačelnika Stanivukovića.

“Gradski menadžer postoji u Zakonu o lokalnoj samoupravi i može da se popuni sistematizacijom jednog grada. Obzirom da bi to zahtijevalo cjelodnevni angažman, ne vjerujem da ću ja biti gradski menadžer, obzirom da sam i profesor na fakultetu i narodni poslanik i da za ta dva angažmana imam zaista mnogo posla”, istakla je Trivić.

Ona je objasnila kako taj odnos funkcioniše u sadašnjosti, ali i kakav bi mogao da bude u budućnosti.

“Neki vid angažmana ja imam sa Draškom, ali više neformalnog karaktera, u smislu da smo Draško i ja i do sada najbliže sarađivali i konsultovali se međusobno u vezi bitnih političkih i programskih odluka. Ali kao gradski menadžer neću biti angažovana i to nije bilo moje obećanje, mada sam vidjela da su mediji tako prenijeli. Ja lično tako nešto nikad nisam izjavila”, zaključila je Jelena Trivić.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je 5.jula prošle godine predstavljajući Draška Stanivukovića za gradonačelničkog kandidata te partije istakao da će Jelena Trivić biti nosilac izborne liste PDP-a za Skupštinu grada, a nakon izborne pobjede da će biti menadžer grada.

“Kandidat PDP za gradonačelnika je Draško Stanivuković, a nosilac odborničke liste je Jelena Trivić, koja će biti i Gradski menadžer, koja zajedno sa Draškom kao tim treba da izvuče Banjaluku iz ove situacije”, naveo je tada Borenović.

Ostavite komentar: