Tešanovićeva izgubila milionski spor s Gradom: Tražila odštetu zbog zabrane saobraćaja do hotela

Osnovni sud u Banjaluci presudio je u korist Grada Banjaluka kojeg je tužila bivša direktorica Doma zdravlja Banjaluka i sadašnji poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Gordana Tešanović tražeći milionsku odštetu jer nije bio dozvoljen pristup vozilima do njenog hotela “Trešnja” na Banj brdu, saznaje portal CAPITAL.

SNSD-ova funkcionerka tužila je Banjaluku zbog zabrane saobraćaja do njenog hotela, kao i da je odštetni zahtjev povećan na 1.182.939 KM.
Na ročištu 25. novembra prošle godine provedeni su dokazi saslušanjem svjedoka i glavna rasprava je zaključena. Nakon što je sud probio rok za donošenje presude u ovom sporu, prije pet dana je donesena presuda.
“Tužbeni zahtjev tužitelja odbija se u cjelosti kao neosnovan“, navedeno je u presudi Osnovnog suda Banjaluka koja je u posjedu CAPITAL-a.
Tešanovićeva je tražila od suda da Grad obaveže da joj na ime naknade štete zbog izmakle koristi nastale onemogućavanjem upotrebe i korišćenja poslovnog objekta u naselju Banj brdo, u vremenskom periodu od 2015. do 2020. godine, isplati iznos od 886.939 KM.

Pored pomenutog iznosa, Trešanovićeva je tražila da Grad isplati i 296.251 KM na ime dospjele zakonske zatezne kamate obračunate na iznos glavnog potraživanja do 26. juna 2020. godine.
Tu nije kraj, ona je tražila da Grad plati i 100.000 evra zato što je izgubila franšizu “Novak Cafe & restaurant“, plus kamatu od aprila 2016. godine do podnošenja tužbe.
Traženo je da se obezbijedi kolski pristup poslovnom objektu Tešanovićeve na Banj brdu.
Sve tužbene zahtjeve sud je odbio, a Tešanovićeva ima rok od 30 dana ako odluči da podnese žalbu Okružnom sudu Banjaluka.

Ostavite komentar: