Tečnost koja život znači: Banjalučki taksisti se pridružili akciji i darivali krv

Članovi Taksi udruženja “Mobil taxi” u ponedjeljak su se odazvali akciji dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS i najdragocjeniju tečnost podarili onima kojima je ona najpotrebnija.

Dalibor Vrhovac, predsjednik Udruženja “Mobil taxi”, koji je dobrovoljni davalac krvi već dugi niz godina, rekao je da je ponosan na svoje kolege koje su pristale da se odazovu ovoj humanoj akciji.

“Moram da pohvalim Zavod za transfuziju i medicinsko osoblje koje ovdje radi. Služba transfuzije krvi je identična kao u inostranstvu gdje sam prethodnih godina, dok sam živio u Švedskoj, davao krv dobrovoljno”, kazao je Vrhovac.

Dodao je da su nakon desetog dobrovoljnog davanja krvi svi oslobođeni plaćanja participacije kao i da imate zakonsko pravo na slobodan dan nakon davanja krvi, čega u inostranstvu nema.

“Krv sam darovao 55. put  i pozivam sve kolege i sugrađane da se odazovu akcijama dobrovoljnog davanja krvi jer davanje krvi ne boli, a nekome može spasiti život”, zaključio je Vrhovac.

Ostavite komentar: