Talić ne sumnja: Radojičić će voditi Banjaluku naredne četiri godine

Zoran Talić, predsjednik Poligrafa i nosilac odborničke liste te partije, rekao je pobjeda Igora Radojičića na izborima za gradonačelnika Banjaluke neupitna i da je ubijeđen će aktuelni gradonačelnik voditi najveći grad RS i naredne četiri godine.

Kako ističe Talić, Banjalučani su svjesni da bi za najveći grad Srpske bila katastrofalna greška da se upusti u rizik izbora ljudi bez iskustva i znanja za upravljanje gradom.

“U posljednje četiri godine mandata zajedno smo prešli dugačak put sa mnogo izazova – od poplave, piralena, pandemija, udara raznih energetskih i zemljišnih lobija, finansijske konsolidacije budžeta i rješavanje dugova Grada do izgradnje vrtića, toplane, mostova, sportskih dvorana, dječijih igrališta, sportskih terena, sanacija škola, ambulanti, društvenih domova, spajanje istočnog tranzita, izgradnja kružnih tokova”, ističe Talić.

Kako je rekao, svakodnevno su prelazili po desetine kilometara terena i razgovarali sa sugrađanima o razvoju njihovih mjesnih zajednica, rješavali mnogobrojne probleme sa kojima se svakodnevno susreću, razmatrali preko 2.000 raznih materijala u Skupštini grada i druge svakodnevne aktivnosti koje su išle u pravcu razvoja Banjaluke.

“Pored mnogobrojnih nepredviđenih okolnosti, sve što smo planirali i dogovarali sa građanima nastojali smo da u što kraćem roku to realizujemo te sam zato ubjeđen da će Radojičić voditi naš grad i naredne četiri godine”, rekao je Talić. On ističe da Poligraf spremno dočekuje izbore jer su, kako ističe, od osnivanja svakodnevno u kampanji i komunikaciji sa sugrađanima.

“Zajedno sa sugrađanima, uspješno smo realizovali više od stotinu raznih inicijativa te je zbog takvog načina rada i djelovanja Poligraf u protekle tri i po godine razradio odličnu mrežu mjesnih odbora – više od 60 njih u Banjaluci. Do sada je obučeno više od 500 posmatrača za lokalne izbore koji će štititi naš izborni rezultat, a što nam je jasan pokazatelj da smo na dobrom putu. Građani nam daju sve veću podršku a interesovanje za naš rad je konstantano”, kaže Talić i dodaje: “Zato sa velikim optimizmom očekujemo 15. novembar, a siguran da ćemo napraviti odličan rezultat”.

Istakao je da mu posebno zadovoljstvo pričinjava činjenica da je Poligraf u izbornu kampanju ušao sa programom “Za zdravu Banjaluku” koji je pripremio Programski savjet stranke. Program se sastoji od kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih mjerama za razvoj grad – od ekologije do ekonomije a čije smjernice mreža aktivista provodi već tri i po godine na terenu.

“Na istom principu djeluje i naša Mreža mladih, a ponosni smo i na mrežu žena Poligrafa koja uveliko radi na poboljšanju veće zastupljenosti broja žena u politici”, rekao je Talić.

On je naglasio da na izbore u Banjaluci izlaze sa punom listom od 35 kandidata koji su svakodnevno u komunikaciji sa sugrađanima te sa njima razgovaraju o idejama i vizijama razvoja grada, prenose Nezavisne.Ostavite komentar: