Tabla, obruč i pokošena trava na inicijativu Zorana Talića

Postavljena je nova košarkaška tabla i obruč, te pokošena trava oko sportskog terena kod dvorane “Obilićevo” u Banjaluci, na inicijativu predsjednika banjalučke Skupštine grada Zorana Talića, kojem su mladi iz tog naselja rekli da je na tom igralištu polomljen obruč.

“Drago mi je da uređujemo teren u naselju gdje sam odrastao i igrao basket sa prijateljima i komšijama iz naselja. Uređujemo sportski teren i plažu kako bi sve bilo spremno za ugodniji boravak i druženje naših sugrađana”, rekao je Talić.

On je istakao da je najveći poklon Banjaluci zdrava omladina koja se bavi sportom i da je ovo mali doprinos njima da mogu da nastave da se bave sportom i zdravim životom.

Akciji se uz Talića odazvao i dugogodišnji košarkaški trener Bojan Božić, koji je izrazio zadovoljstvo što može da pomogne da ideja mladih bude sprovedena u djelo jer je i sam odrastao na ovim sportskim terenima, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

“Cijeli život sam u košarci. Kao trener mislim da mnogo znači kada vidite da mladi žele da se bave sportom i urede svoje naselje. Nema bolje stvari od bavljenja sportom, a ko voli da igra košarku i basket zna da je ovaj teren uz Vrbas – košarkaški raj na zemlji”, rekao je Božić.

Srednjoškolac i mještanin Mjesne zajednice Obilićevo Jovan Tatić, koji svakodnevno provodi svoje vrijeme na tom sportskom terenu, rekao je da je sanacija tog popularnog igrališta od izuzetnog značaja, ne samo za one koji tu žive, već i za sve Banjalučane.

“Meni i mojim drugarima ovo zaista mnogo znači jer ovdje svakodnevno provodimo vrijeme. To nije bilo moguće u posljednje vrijeme jer je prije nešto od više mjesec i po dana taj koš polomljen. Iz tog razloga želim da zahvalim gospodinu Taliću što se odazvao našem pozivu da nam sanira ovaj koš. Ovo je jedan od najljepših terena u Banjaluci jer igrati basket uz Vrbas je nešto najljepše”, rekao je Tatić.

Ostavite komentar: