Svi termini skoro rasprodati: Evo do koga je najteže doći u Banjaluci

03.12.2022. | 07:54

Svako dijete zaslužuje paketić, a još kad ga Djed Mraz donese direktno sa Sjevernog pola, slijedi pravo oduševljenje. Zbog toga se u Banjaluci vodi prava borba kako doći do Djeda Mraza i obezbijediti svoj termin, jer ni on ne može stići baš na sve strane.

Jedan od poznatih “djedica” u Banjaluci, Boban Ratković Fazonko, kaže da je praktično “rasprodat”, a to potvrđuje i njegov kolega po odori, “Djed Mraz Banjaluka”. Roditelji žele da obraduju mališane i za to, u ovim prazničnim danima, ne žale novac.

Fazonko dodaje da ove godine Djeda Mraza traže i firme, kako u Banjaluci, tako i u drugim gradovima, a da je interesovanje ogromno svjedoči činjenica da je kod njega već 70 odsto termina popunjeno.

,,Svako želi svoje dijete da obraduje. Djeca se oduševe, ali bude i onih koji prvi put ugledaju Djeda Mraza, pa se malo i uplaše. Brzo mi to prevaziđemo, pa se grlimo, igramo, fotografišemo“, priča Fazonko za BL portal.

Paketiće roditelji ostave ispred vrata, a Djed ih pokupi, pa punih ruku pozvoni na vrata. Takvo iznenađenje roditelje košta minimalno 40 maraka.

,,Naravno, kako u svom timu imam Fazonka, Djeda Mraza, Svetog Nikolu, Patuljka i još ponešto, cijene mogu biti i veće. Nudimo i predstave, a to u većini slučajeva traže firme. Javljaju se i roditelji koji žele da svojoj djeci prirede predstavu baš u kućnoj atmosferi, tako da lako se dogovorimo. Najbitnije je da djeca budu zadovoljna“, kaže Fazonko.

Fazonkov kolega, “Djed Mraz Banjaluka” ima i poneki savjet. Roditelje podsjeća da je najvažnije djecu pripremiti za dolazak Djeda, ako im je to prvi susret. Uz to je i tajanstven, pa ne želi da otkrije svoj pravi identitet. Kako kaže, on je samo Djed Mraz, ali ističe da oni koji žele da ga uključe u neki humanitarni događaj, znaju kako da ga kontaktiraju.

,,Normalno je da se neka djeca prvi put tokom susreta sa mnom i uplaše. Mada, u većini slučajeva reakacija djece je nevjerovatna. Toliko ih obraduje dolazak Djeda da nastane prava vriska, poskakivanje, grljenje, zapitkivanje. Ma, bude to pravi šou, obožavaju da slučaju priče sa Sjevernog pola“, oduševljeno priča “Djed Mraz Banjaluka” za BL portal.

I ovaj Djed Mraz preuzima od roditelja paketiće, jer, kako kaže, roditelji najbolje znaju šta djeca žele, a treba biti i oprezan zbog mališana koji, recimo, određene namirnice ne mogu jesti iz zdravstvenih razloga.

Cijena usluga ovog Djeda Mraza je 40 do 50 maraka, kada su u pitanju kućne posjete, ali tu je, kaže, i u svakoj humanitarnoj akciji za klince čiji roditelji sve to ne mogu da plate.

Željka Pavlović, BL portal