Svečani u centru Banjaluke: Mališani prodefilovali u kostimima omiljenih junaka

Mališani banjalučkih predškolskih ustanova, obučeni u kostime svojih omiljenih superjunaka, bili su danas dio karnevalske povorke kroz centar grada, u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta.
Svečani defile organizovan je od Trga Krajine do Narodnog pozorišta Republike Srpske i nazad, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.
U Gradskoj upravi upriličen je prijem za mališane iz vrtića “Zmaj Jova Jovanović”, sa kojima je o poslovima u gradskoj kući razgovarala savjetnik gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo, koja im je pojasnila da su mnoga dječija prava ujedno obaveza grada.

“Svako dijete ima pravo da se igra, a vaš Grad ima obavezu da izgradi igralište. Svako dijete ima pravo na vrtić, a naša je obaveza da obezbijedimo da vam u vrtiću bude lijepo”, poručila je Šukalova.

Tokom posjete, mališani su rekli da svako dijete ima pravo na život, igru, zdravstvenu zaštitu, školu, ali i pravo da pogriješe, dok sa druge strane imaju i obaveze – da uče, slušaju roditelje i vaspitače, kao i da nakon igranja pospreme svoje igračke.

Ostavite komentar: