Sve završeno, stara autobuska uskoro u funkciji: Evo kolike će biti cijene parkinga u centru Banjaluke FOTO

06.12.2023. | 12:11

Rampe, kućice, naplatni aparati, iscrtane nove linije i novi asfalt –  sve ovo postavljeno je i urađeno tokom preuređivanja parkinga na staroj autobuskoj stanici u centru Banjaluke. Parking je spreman za automobile, ali je još uvijek prazan, a kako je potvrđeno BL portalu trebalo bi da od sljedeće sedmice bude u funkciji. 

Da je sve spremno potvrdio je i direktor “Autoprevoza” Sladomir Đurić, koji kaže da se čeka još samo potpis ugovora sa Gradskom upravom.

“Evo još uvijek sa Gradom nismo potpisali ugovor. Očekujemo danas ili sutra potpis, eventualno do kraja sedmice, a onda bi vjerovatno sljedeće sedmice počeli sa radom”, ističe Đurić i dodaje da će operateri koji postavljaju kompletan sistem naplate sa radovima biti gotovi do kraja ove nedjelje.

Nakon potpisa ugovora, biće poznata i cijena parkinga, ali Đurić tvrdi da će sve biti u skladu sa postojećim cjenovnikom parkinga u Banjaluci.

“Trenutno usaglašavamo cijene, one će biti u skladu sa postojećim cijenama u gradu. Dakle, ako je prva zona onda je sat dvije marke, a ako je druga zona sat je marka”, naglašava naš sagovornik.

Prije zatvaranja parkinga na staroj autobuskoj stanici, on se vodio kao druga zona na kojoj je, nakon poskupljenja, sat parkinga koštao marku.

Srđan Banović, BL portal