Sve spremno! Sutra počinje svjetsko prvenstvo u raftingu u Banjaluci

23.05.2024. | 12:13

Banjaluka i rijeka Vrbas po treći put ugostiće najbolje svjetske raftere. Do sada je potvrđen dolazak više od 60 timova iz dvadeset zemalja svijeta. Kako kažu u RK “Kanjon”, sve je već sada spremno za ovu veliku rafting smotru.

“Sve se dešava na potezu Karanovac – Krupa na Vrbasu. Sprint i H2H održaće se na stazi Bijeli buk. Slalom je u kanjonu Tijesno, a spust od Krupe do Karanovca. Ceremonija otvaranja održaće se u Krupi na Vrbasu u srijedu 29. maja od 18 časova, nakon toga održaće se koncert grupe Ultrazvuk, pa pošto će putevi biti otvoreni za saobraćaj pozivamo sve koji to žele i mogu da dođu na otvaranje, ali i da prisustvuju trkama na Vrbasu”, kaže Aleksandar Pastir, napominjući da je cilj maksimalno ispromovisati upravo Krupu na Vrbasu u nastojanju da ona bude uvrštena u top 20 najpoželjnijih turističkih sela na svijetu.

Za predstojeće Svjetsko prvenstvo vrijedno treniraju i banjalučki rafteri.

-Cilj je naravno uvijek da budemo najbolji. Realno je da u open konkurenciji budemo među četiri ili pet reprezentacija na svijetu, te da iz prikrajka vrebamo neku od medalja. U master konkurenciji idemo na titulu što i ne krijemo i u toj kategoriji smo sigurno jedna od najboljih reprezentacija na svijetu. Želimo da osvojimo Svjetsko prvenstvo i da odemo stepenicu naprijed u odnosu na prethodno Prvenstvo u Banjoj Luci, gdje je naš master tim osvojio drugo mjesto. Sada želimo tu titulu, mislim da smo sazreli. Mislim da imamo snage da dođemo do toga – naglasio je kapiten reprezentacije BiH i banjalučkog “Dajak kluba”, Dragan Babić.

U fokusu domaće publike na predstojećem šampionatu je upravo master posada koja se prije dvije godine okitila zlatnom medaljom u sprintu i srebrom u generalnom poretku.

-Dragan Babić je tu pojačanje u odnosu na prošlo Svjetsko prvenstvo, s njim imamo pravo da se nadamo još boljem rezultatu. Tu su u čamcu još Nebojša Tadić i Andrej Zamolo. Andreja bih istaknuo jer čovjek naprosto briljira sa snagom koju ima – poručio je član master posade reprezentacije BiH, Igor Kuzmanović.

Svjetsko prvenstvo u raftingu počinje u utorak, 28. maja i traje do 2. juna.