Sve na jednom mjestu! Pogledajte kako Banjaluka “radi” za božićne praznike i Dan Republike

Gradska uprava neće raditi u srijedu i četvrtak, 6. i 7. januara kada se obilježava vjerski praznik Badnji dan i pravoslavni Božić.

Neradni dan je i subota, 9. januar kada se obilježava Dan Republike Srpske.

„Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti, prema Zakonu o praznicima RS, imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta na Badnji dan i Božić, odnosno 6. i 7. januara“, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske. U dane praznika Republike, ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Na republički praznik, u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banjaluke mogu samo da rade: u vremenu od 00.00 do 24 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa „dragstor“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama, te u vremenu od osam sati do 21 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.

Ugostiteljskim objektima dozvoljeno je da rade u skladu sa radnim vremenom propisanim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije.

Iz Odjeljenja za opštu upravu napominju da će za eventualne hitne slučajeve smrti lica čija je tijela potrebno hitno prevesti van teritorije BiH, biti organizovano telefonsko dežurstvo matičara 6. i 7. januara. Matičari se mogu kontaktirati 6. januara, od osam sati do 12 časova i 7. januara od osam sati do 10 časova – putem telefona broj: 066/ 938-836.

Gradski i prigradski prevoz za vrijeme praznika voziće putnike po prazničnom režimu, odnosno isto kao i nedjeljom.

Rad službi Doma zdravlja Banjaluka za vrijeme predstojećih praznika pogledajte OVDJE.

Ostavite komentar: