Super vijest za Banjalučane i putnike namjernike: Uskoro besplatan internet u centru

Građani Banjaluke i turisti koji posjećuju ovaj grad, uskoro će imati besplatan internet u centru grada, najavljeno je iz Gradske uprave.

Ova vijest obradovala je mnoge Banjalučane, koji već dugo priželjkuju da se u gradu mogu konektovati na WI-FI, i imati bespltan internet dok sjede na nekoj od gradskih klupa.

Osim besplatnog interneta, građani Banjaluke dobiće i dodatna dva siti lajta za promociju turističkog sadržaja grada koji doprinosi modernizaciji i oplemenjivanju javnih površina u Banjaluci, a planirano je i postavljanje prvog defilibratora u BiH.

Upravo jedna ovakva odluka koja omogućava sve navedeno, naći će se na sjednici banjalučke Skupštine. Tako će odbornici razmatrati Odluku o dodjeli javnih površina radi privremenog zauzimanja, kojom se JU Turističkoj organizaciji grada Banjaluka odobrava privremeno zauzimanje javne površine u svrhu postavljanja siti lajtova.

Kako se navodi u obrazloženju, ovakva odluka je donesena jer je ovo od posebnog interesa za grad, u kontekstu što će se ovim putem promovisati turistički potencijal i manifestacije grada Banjaluka.

Korist od ovog projekta ogleda se i u činjenici da će se kroz prijave na besplatan WI-FI formirati i baza podataka o turistima i broju posjeta, a na osnovu koje će se moći vršiti analize i statistike, potrebne za dalju strategiju turističkog razvoja grada.

Ostavite komentar: