“Sukob” stanara i poznatog banjalučkog restorana: Da li je u “Staroj Adi” prebučno

Stanari zgrada u blizini banjalučkog restorana “Stara Ada” žale se na buku koja, kako kažu, svakog četvrtka u tom restoranu traje do kasnih sati. Prema njihovim tvrdnjama, u ljetnoj sezoni svakog četvrtka trpe nesnosnu buku od 22 do dva sata iza ponoći.
“Pomenuti restoran obično poštuje dopuštenu jačinu buke/ zvuka, čak i vikendom. Ali, tokom ljetnje sezone u navedenom terminu četvrtkom organizuju koncerte regionalnih pjevača pretežno turbo folk muzike, kada koriste ozvučenje koje je čist sadizam prema stanarima okolnih zgrada. Zašto se to radi zaista ne znam”, rekla je za portal banjaluka.com jedna od stanarki zgrade koja se nalazi preko puta ovog restorana.
Na ovakve žalbe iz “Stare Ade” su poručili da stanari moraju dokazati i argumentovati da buka prelazi granicu dozovoljenog.
“Mi imamo sve papire da možemo održavati sve nastupe u našoj ljetnoj bašti i svaki nastup se završava do pola jedan. Ko tvrdi drugačije, odnosno da nastupi traju do 2 časa, neka dokaže snimkom ili bilo čim. Cijeli grad u ljetnoj sezoni je u duhu muzičkih nastupa, sada je “Stara Ada” “problem”, a gdje su brojni muzičkih festivali, koji se održavaju na tvrđavi Kastel do skoro jutarnjih časova”, rekao je Milenko Maksimović, menadžer u ovom restoranu.

 

Ostavite komentar: