Sukob oko karting staze u Zalužanima šteti svima: Roditelji djece apeluju na prekid spora

U karting sportu Banjaluke trenutno traje sukob dva kluba, Moto-karting kluba Banjaluka i Auto-moto karting kluba Borac, zbog staze u Zalužanima koju oba kluba koriste. Roditelji djece koja se bave ovim sportom apeluju da ovaj spor mora da prestane i to zbog dobrobiti djece i svih onih koji vole karting.

Kartodrom u Zalužanima je jedini ovakve vrste u BiH, a nedavno je objavljeno da su ovlaštene osobe iz AMKK Borac podnijele krivične prijave protiv odgovornih ljudi iz MKK Banjaluka zbog, između ostalog, kako se navodi, “devastiranja staze, neovlaštenih i nepropisnih radova koji su doveli do toga da staza više nije bezbjedna…”. Iz MKK Banjaluka su naveli da je sve urađeno po zakonu.

Banjalučanin Igor Pešić kaže da dvije strane nikako da pronađu zajednički jezik, zbog čega ispaštaju krajnji korisnici i uputio je apel da ova situacija što prije mora da se razriješi.

“Zbog svega toga trpe oni koji se ovim sportom bave iz ljubavi i koji u njega ulažu vrijeme, trud, novac… Moje dijete je bilo član jednog kluba i prešlo je u drugi klub gdje napreduje. Karting je ekstremno skup sport i ja kao roditelj želim da djetetu obezbijedim najbolje moguće uslove, ali ova situacija ugrožava sve. Djeca su zabrinuta da li će ikada više moći da idu na karting”, kaže Pešić i dodaje da je pokrenuo neku vrstu građanske incijative kako bi se stvari vratile u normalne tokove.

Pešić ističe da kao roditelj djeteta koje se bavi i iskreno voli ovaj sport, da nije ni na jednoj strani i da želi da razum prevlada.

“Pisao sam na razne adrese, gradskim institucijama, resornom ministarstvu, da se i oni uključe i da ovu stvar razriješe kako karting sport u Banjaluci ne bi trpio ovakvo stanje. Svjesno se ide ka uništavanju jednog sporta”, navodi Pešić za Nezavisne novine.

On je dodao da u subotu, 30. oktobra, na stazi u Zalužanima organizuju druženje i pozvao je sve ljubitelje auto-moto sporta da dođu sa djecom i na licu mjesta vide u kakvom je stanju staza, pobliže se upoznaju sa kartingom sportom, ali i oprobaju u vožnji.

Ostavite komentar: