Šukalo o “rampi” za novi park: Porazno da nije podržana inicijativa, ali ne odustajemo

U vrijeme kada se u Banjaluci susrećemo sa velikim problemima u izgradnji i prostornom planiranju grada, porazna je činjenica da pozitivna inicijativa koja znači izgradnju novog gradskog parka, nije podržana, rekla je Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti.

“Još su porazniji negativni komentari koji kažu da je ta lokacija atraktivna i za drugi vid izgradnje, te da je Park ‘Mladen Stojanović’ previše blizu. Kao građanin Banjaluke i kao roditelj, moram da priznam da Banjaluka sve više gubi epitet ‘grad zelenila’ koji je nekad nosila, da djeca u novim naseljima nemaju prostor za igru, nemamo prostor za rekreativne aktivnosti… a kao neko ko radi u Gradskoj upravi, mogu da kažem da je ovo jedan od projekata koji je izazvao najveću pažnju javnosti i podršku sugrađana”, rekla je Šukalo.

Smatra da odbornike koji su odbili gradnju najvećeg parka u gradu na Vrbasu, ne zanima šta građani žele.

“Ako se osvrnemo i na urbanistički plan koji nam slijedi, a koji propisuje koliko je potrebno zelenih površina i kako neki grad treba da izgleda, onda možemo reći da je ovaj projekat bio sjajan uvod u tu temu. Očekujem da će stručna javnost, ali i građani Banjaluke da osude ovakvu odluku i iskreno se nadam da će se njihova odluka u narednom periodu promijeniti”, rekla je Šukalo, prenosi Srpskainfo.

Poručila je da gradska administracija ne odustaje od ideje “ozelenjavanja grada” i da će nastaviti da se bore za ovaj, ali i za sve druge parkove.

Skupštinska komisija za prostorno uređenje Grada Banjaluka nije juče dala zeleno svjetlo za izmjene regulacionog plana kojima je predviđena gradnja najvećeg gradskog parka iza tržnog centra “Delta Planet”. Takva odluka je onemogućila da se taj regulacioni plan nađe u utorak, 21. septembra na dnevnom redu 6. sjednice gradske skupštine.

Ostavite komentar: