Sufinasiranje privatnih vrtića: Isplate do kraja sedmice

19.07.2022. | 11:26

Nastavljaju se isplate za sufinansiranje troškova usluge boravka djece u privatnoj predškolskoj ustanovi i do kraja sedmice roditelji će dobiti ovu vrstu podrške.

S obzirom na to da su privatne predškolske ustanove podigle cijene svojih usluga u proteklom periodu, u Odjeljenju za društvene djelatnosti izašli su u susret roditeljima, te na osnovu aneksa ugovora koje dostavljaju, rade na izradi novih rješenja kako bi roditelji dobili puni iznos subvencija već od ovog mjeseca.

-Privodimo kraju ovaj obiman posao na unosu izmjene cijene vrtića u postojeća rješenja o dodjeli subvencija i svi roditelji mogu očekivati uplatu krajem ove sedmice – kazali su u Odjeljenju.

Naime, predaja zahtjeva za isplatu novčane podrške počela je krajem aprila, a roditelji zahtjev mogu predati u Gradskoj upravi – u Prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter 1 ili 2.

Uz popunjen zahtjev, koji roditelji mogu preuzeti ispred Prijemne kancelarije ili sa sajta Grada, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

Uvjerenje o prebivalištu za podnosioca zahtjeva;

Kopija kartice tekućeg računa;

Potvrda da dijete ne može da se upiše pripadajućem vrtiću po mjestu stanovanja u JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ iz razloga nedovoljnog kapaciteta;

Ugovor sa privatnom predškolskom ustanovom sa teritorije grada Banje Luke.