“Studenti Ekonomskog fakulteta” poručili Stanivukoviću: Položi predmete, pa onda kritikuj profesore

Studenti Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, kako je navedeno u saopštenju poslatom na adrese brojnih medija, istakli su da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji već deset godina bezuspješno studira na ovom fakultetu, posljednji u redu onih koji mogu da napadaju nastavni proces na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.

Nakon što je Stanivuković na konferenciji za novinare više puta spominjao Ekonomski fakultet i njene zaposlene u izrazito negativnom kontekstu, studenti u nepotpisanom saopštenju ističu da imaju potrebu da javnosti prenesu svoje mišljenje, te stanu, kako se navodi, u odbranu časti, ugleda, integriteta ovog fakulteta, nezavisnosti visokog obrazovanja i akademske zajednice.

Studenti podsjećaju da je Stanivuković u napadima na profesore Srđana Amidžića i Sinišu Kurteša naveo oni “mogu samo da nauče djecu da kradu, te da nikoga ne bi trebalo da uče”.

“S obzirom na to da kolega Stanivuković nije ni nakon deset godina položio ispite kod pomenutih profesora, na čiji rad u prošlosti nije bilo apsolutno nikakvih pritužbi od studenata, smatramo da bi bilo pošteno i akademski ispravno da prvo odsluša i položi nekoliko predmeta koje oni predaju, pa tek onda kritikuje njihov rad”, naglašavaju “studenti Ekonomskog fakulteta”.

Takođe, kako se navodi, izuzetno je nekorektno da svoje kolege studente sa Ekonomskog fakulteta, ljude koji treba da nose budući ekonomski razvoj Banjaluke, okarakteriše kao one koji su na fakultetu, kako on tvrdi, naučili da kradu.

“Da je to notorna neistina, mogu da mu potvrde i njegovi najbliži saradnici i brojne osobe iz njegove političke partije koje jesu, ili su bile, angažovane u nastavi na Ekonomskom fakultetu. Oni bi mu mogli takođe prenijeti bogato znanje iz oblasti ekonomije, jednako kao što su i nama, studentima koji su vrijedno i pošteno radili sve ove godine kako bi postali stručnjaci u svojoj oblasti”, naglašava se u saopštenju.

“Studenti Ekonomskog fakulteta” pozivaju Stanivukovića da detaljnije objasni svoje tvrdnje o lažnim diplomama koje je iznio na pres konferenciji, umjesto što ih kao i do sada spominje tek kao opšte mjesto u svojim nastupima.

“Nas, studente koji vrijedno uče i redovno ispunjavaju sve svoje obaveze posebno boli nepravda na tom polju, zasigurno čak i više nego kolegu Stanivukovića koji ne pripada prethodno navedenoj grupi studenata. Nadamo se da u budućnosti više neće biti ovakvih paušalnih napada na naš fakultet, te da će eventualne kritike na nastavni proces dolaziti samo od onih koji su isti i upoznali”, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar: