Stolice, fotelje i panoi na Trgu Krajine: Otvoren Stanivukovićev “Muzej kriminala” FOTO

Stolice, sto i telefon kupljeni za potrebe “Vodovoda”, koji su, kako stoji na natpisu “plaćeni više nego što je bilo potrebno”, dio su eskponata i panoa postavljenih na Trgu Krajine, koji predstavljaju instalaciju “Muzej kriminala” iza koje stoji gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Uz opremu iz Vodovoda, tu je i dio namještaja koji je nabavio bivši šef Odsjeka za civilnu zaštitu Mladen Ćućun –  fotelja sa natpisom Ćućun XIV.

Na prostoru oko govornice na trgu, postavljeni su i panoi na kojima su ispisani razni projekti koji, prema natpisima, predstavljaju simbole korupcije. Tu je slučaj “Kajak” i “Ekvator”, nelegalno postavljeni bilobordi u gradu, “nestali ekspres restoran iz “Akvane”.
Kako je rekao Stanivuković, u pitanju je prvi “Muzej kriminala” na otvorenom.
“Oni su otvoreno krali i pljačkali i mi danas o tome otvoreno pričamo. Nastavljamo da se suprotstavljamo kriminalu i korupciji, jer treba da se zna ko treba da završi iza rešetaka”, rekao je Stanivuković koji je nakon govora presjekao crvenu traku.

U prisustvu građana koji su se okupili na Trgu Krajine, Stanivuković je poručio  su “umjetnici” zaslužni za muzej bili “vrlo kreativni”.
,,Muzej ima razne eksponate. Možda Republika Srpska nema Mikelanđela, ali tu je Popović. Naš Davidović je Pikaso”, rekao je gradonačelnik koji je iskoristio priliku da pročita i prokometariše odluku tužilaštva povodom afere kiseonik.
,,Tužilaštvo je radilo na osnovu pribavljenih materijalnih dokaza. Nijedna serija kiseonika nije bila medicinski kiseonik, jer isti kiseonik ide i u UKC RS i mehaničaru”, rekao je Stanivuković, koji je zajedno sa građanima obilazio “eksponate”.
Dva muškarca sa trga poručila su mu da baš i nisu zadovoljni njegovim radom, zbog čega su se neki od prisutnih građana sa njima verbalno sukobili, ali je spriječen veći incident.

Željka Pavlović, BL portal

 

Ostavite komentar: