Stipendije za devetoro najboljih sportista sa područja grada

22.01.2019. | 16:40

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, uručio je danas rješenja o stipendiranju za devetoro najperpektivijih sportista sa područja grada, u okviru nove, gradske politike kojom se nastoje podržati mladi sportisti kako bi u budućnosti ostvarivali što bolje rezultate na sportskom polju.

Nakon današnjeg prijema za mlade sportiste, Radojičić je naglasio da je ova inicijativa prešla put od ideje do realizacije i da su danas, konačno, uručene prve gradske stipendije za ostvarene rezultate.

Naš uspješni kajakaš Darko Savić, koji je dobio seniorosku stipendiju, izrazio je zadovoljstvo što je ideja o nagrađivanju najuspješnijih sportsita provedena u djelo.

– Lično, mnogo mi znači što je Grad stao iza nas i podržao naš rad, a na nama je sada opravdamo to povjerenje – rekao je Savić.

Mlada atletičarka Aleksandra Roljić, iza koje su brojni međunarodni uspjesi u kategoriji juniora, naglasila je da je grad Banja Luka stao iza svojih, najperspektivijih sportista i da je raduje što su dobili ovu podršku.

Sportisti koji su dobili prve gradske stipendije su: seniori Darko Savić (Kajak kanu klub Vrbas) i Nikola Bjelajac (Plivački klub Olimp), te juniori Sara Mikača (Teniski klub Mladost), Pavle Dujaković (Karate klub Energija), Anja Lolić (Karate klub Energija), Dragana Domuzin (Ženski košarkaški klub Orlovi), Aleksandra Roljić (Atletski klub Banja Luka), Bojan Maksimović (Škola šaha Skakač) i Marko Kovačić (Akademski plivački klub 22.april).

Prema novoj kategorizaciji, sportisti se na osnovu ostvarenih rezultata razvrstavaju u četiri kategorije, i to: zaslužni sportista, sportista internacionalnog razreda, sportista prvog razreda i sportista drugog razreda. Po novim propisima, Grad obezbjeđuje sredstva za zaslužne sportiste, sportiste internacionalnog razreda i sportiste prvog razreda.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)