Štićenici Doma “Rada Vranješević” posjetili Beograd: Ugostio ih pomoćnik gradonačelnika

Štićenici banjalučkog Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” borave u Beogradu, a tim povodom primio ih je pomoćnik gradonačelnika Adreja Mladenović.

Mladenović je izrazio zadovoljstvo što su djeca gosti u Starom dvoru i što imaju mogućnost da pogledaju važne znamenitosti Beograda i interesantne lokalitete i na taj način se više upoznali sa našim glavnim gradom.

“Danas smo ih podsjetili da je Beograd glavni grad svih Srba, gdje god oni živjeli. Nadam se da ćemo uskoro ponoviti posjetu sa izmjenjenom grupom djece koja će imati priliku da obiđu zoološki vrt, stadione, spomenike i Hram Svetog Save, ali i nekih od muzeja”, rekao je on i podsjetio da Dom “Rada Vranješević” funkcioniše na teritoriji cijele Republike Srpske.

Naglasio je da će se nastaviti dobra višedecenijska saradnja između domova iz Banjaluke i Beograda.

“Pružajući dobrodošlicu djeci podstičemo ih da idu naprijed, da budu još bolji đaci, sa željom da im zajedno pomognemo da izađu na pravi put. To podrazumijeva da završe dobre škole, nađu posao i postanu ugledni članovi društva. Nadam se da su djeca imala prijatan boravak ovdje i da će se brzo vratiti,” kazao je Mladenović.

Direktor Doma “Rada Vranješević” Vladimir Kajkut rekao je da veliki broj djece nije imao priliku da bude u Beogradu.

Izrazio je nadu da će ova saradnja trajati i ubuduće i da će 90 djece, koliko broji ta ustanova, moći u kontinuitetu da posjećuje Beograd.

“Hvala i Zoranu Milačiću, direktoru Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine ‘Zvečanska’, koji je bio naš domaćin. Ta ustanova nam pomaže u organizaciji rada u edukaciji našeg kadra i uvođenju novih usluga u sistem socijalne zaštite”, rekao je Kajkut.

Direktor “Zvečanske” Zoran Milačić podsjetio je na dugogodišnju saradnju sa dječjim domom u Banjaluci i naglasio da su tu da podrže sve njihove potrebe.

Ostavite komentar: