Starčević o novom cjenovniku u Banjaluci: Prevoznike samo čeka nova agonija

Ne interesuje nas ko će snositi teret poskupljenja, Grad ili građani Banjaluke, kaže za BL portal Goran Starčević, direktor Pavlović – Tursa reagujući na današnju odluku banjalučke skupštine po kojoj će se poskupljenje karata u gradskom i prigradskom prevozu u Banjaluci pokriti iz gradskog budžeta.

Ističe da već dva i po mjeseca prevoznici pokušavaju da objasne da su trenutne cijene karata uz dosadašnje subvencije grada neodržive.

Starčević tvrdi i da nova kalkulacija cjenovnika, koji je usvojen danas na šestoj vanrednoj sjednici Skupštine grada Banjaluka, prevoznicima ne donosi ništa novo, osim, kako navodi, nove agonije i novih problema.

„Mi pričamo o cijeni koja je formirana na osnovu cijene goriva 2,59 KM, a danas je cijena goriva oko 3,20 KM“,  kaže direktor Pavlović – Tursa ukazujući da ni 15 odsto veći prihodi za prevoznike neće donijeti rješenje.

Zadovoljavajućim smatra što je skupština danas amandmanom SNSD-a utvrdila da će prevoznici iz budžeta dobijati oko 250 hiljada maraka mjesečno, ali navodi da je neophodno znati i odakle se taj novac tačno preusmjerava.

„Ako ne kažete sa koje stavke budžeta prebacujete sredstva na neku drugu stavku onda je to neka imaginarna priča“, skeptičan je Starčević dodajući da sa te strane razumije šta govori gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kada kaže da Grad jednostavno ne može da obezbjedi pomenutih 250 hiljada mjesečno.

„Naknadno će se bolje vidjeti šta tačno ovo znači, ali bojim se da ulazimo u nekakvu novu neizvjesnost“, zaključuje Starčević.

Srđan Banović, BL portal

Ostavite komentar: