Stanivuković najavljuje da će Banjaluka sijati kao nikada do sada: Evo šta donosi “Banjalučka zima”

Za nakit smo uložili najviše do sada, istakao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prilikom današnjeg predstavljanja programa ovogodišnje “Banjalučke zime”.

“Locirali smo i dijelove grada koji do sada nikada nisu imali ponudu, sada će imati”, naglasio je Stanivuković, i dodao da će predstojeća “Banjalučka zima”, biti najposjećenija, najsadržajnija i najbogatija do sada.

Ovogodišnji Zimzobal počeće sa radom u nedjelju prvog decembra, a zvanično će biti otvoren u ponedjeljak trećeg decembra, i trajaće do 15. januara.

“Pored Zimzobala, Banjaluka dobija i Zimzopark kod Parka Mladen Stojanović, koji će trajati pet dana, od 28. decembra, sa dva velika novogodišnja koncerta”, istakao je on.

Dolazak velikih muzičkih zvijezda, bogat i širok sadržaj za gradonačelnika će biti nesumnjiv magnet za veliki broj posjetilaca, kako domaćih tako i iz regiona.

“U ovom trenutku veoma je teško naći smještaj u Banjaluci, u decembru i prvoj polovini januara, već sada”, tvrdi gradonačelnik.

Veliki broj posjetilaca i turista očekuje i Dragana Vukliš, direktor Turističke organizacije grada Banjaluka.

“Banjaluka je prošle godine oborila rekord po broju turista, a u prvih deset mjeseci ove godine već imamo više posjetilaca nego čitave prošle. Dakle očekuje nas još jedna rekordna godina”, istakla je ona.

Turisti će u Banjaluku u najvećem broju dolaziti iz zemalja regiona, Slovenije, Hrvatske i Srbije, a dosta će biti gostiju i iz Austrije, Njemačke ali i Danske, podaci su Turističke agencije.

Sve koji ove zime dođu Banjaluku očekuje preko 300 sati umjetničkog i muzičkog sadržaja, naglasio je ovom prilikom i direktor Gradske razvojne agencije Neven Stanić.

“Sa pripremom najvećeg Zimzobala počeli smo na vrijeme, dodali smo mnogo stvari”, istakao je Stanić i dodao da očekuje da će svi posjetioci biti zadovoljni ponudom.

Srđan Banović, BL portal

Ostavite komentar:

88nnd4crj7