Stanivuković “široke ruke”: Kome je sve gradonačelnik Banjaluke do sada preusmjerio svoje plate

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, od početka svoje političke karijere platu preusmjerava onima kojima je, kako tvrdi, potrebnija.

Gdje je sve do sada završila plata gradonačelnika, koja mjesečno iznosi oko 5.000 KM.

Stanivuković je svoju prvu platu podijelio Udruženju “Kolo srpskih sestara”, “Karitasu” i “Merhametu”. Od iste plate sa po 100 KM nagradio je i 17 higijeničarki zaposlenih u Gradskoj upravi.

Nakon toga, higijeničarkama je sistemski povećana plata za 100 KM.

Kako je i sam tada rekao, svoju sljedeću platu Stanivuković je preusmjerio porodici Bojanić, kojoj je u februaru u požaru potpuno izgorila kuća.

Sljedeća plata je preusmjerena na renoviranje kupatila jednoj porodici, kako bi kupatilo prilagodili djetetu s posebnim potrebama.

Jedna od plata gradonačelnika Banjaluke preusmjerana je fondaciji “Naše srce” kao podrška u radu sa djecom s autizmom i poteškoćama u razvoju, kao i drugim humanitarnim udruženjima.

Stanivuković je svoju sljedeću platu preusmjerio na stipendije nekoliko banjalučkih studenata, koje je stipendirao i  tokom svog poslaničkog mandata.

Jedna od plata bila je raspoređena na nekoliko humanitarnih akcija koje su organizovane u Banjaluci, kao pomoć sugrađanima koji vode bitku s teškim bolestima.

Dešavalo se i da porodicama koje mu se obrate za finansijsku pomoć Stanivuković donira sredstva iz svog džepa, nezavisno od plate, posebno tokom blokade gradskog budžeta.

Dio vlastitih sredstava uložio je i u govornicu na Trgu Krajine, a kako su njegovi saradnici potvrdili za Srpskainfo, mnogo puta iz svog džepa plaćao je dodatne troškove na službenim putovanjima.

Porodica Stanivuković je takođe građanima Banjaluke poklonila park u Rosuljama, a gradonačelnik je tada pozvao i druge porodice i društveno odgovorne kompanije da odaberu zelenu površinu u gradu i doniraju za njeno uređenje, prenosi Srpskainfo.

Ostavite komentar: