Stanivuković sastavio kabinet: Evo ko su prvi saradnici novog gradonačelnika

Sa preuzimanjem gradonačeničke funkcije, Draško Stanivuković bi u Gradsku upravu, po svemu sudeći, trebalo da se useli sa svojim stranačkim kolegama i saradnicima, koji će mu pomagati u vršenju dužnosti gradonačenika najvećeg grada Srpske.

Portal Buka je juče nezvanično objavio ko će biti članovi Stanivukovićevog tima, a od novog Gradonačelnika tek se očekuje da ih i zvanično predstavi. Banjaluka.net ističe da će mu u upravljanju Banjalukom pomagati bivši školski drugovi, novinari, osnivač i urednik portala o automobilima i nekadašnji direktor Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH.

Šef kabineta bio kandidat PDP-a na izborima

Iako mu je sa osvojenih 713 glasova odbornički mandat ovoga puta izmakao, umjesto u klupama Skupštine Grada, prema nezvaničnim informacijama, Vladimir Grujić, član Predsjedništva Gradskog odbora PDP Banjaluka, naći će se na fukciji šefa kabineta gradonačelnika.

Pored aktivnog učešća u stranačkim aktivnostima PDP-a, Grujić je osnivač portala „Moj Volan“, koji se bavi temama vezanim za automobile, automobilsku tehniku i saobraćaj. Po zanimanju je diplomirani inženjer mašinstva, a dosadašnju karijeru gradio je u automobilskoj, IT i naftnoj industriji.

Radio je i kao načelnik sektora za izvoz Optima grupe – Rafinerija nafte Brod, te sarađivao sa kompanijom Lukoil Lubricants na polju distribucije motornih i industrijskih ulja na području BiH.

Od decembra 2015. godine radi na izradi stručnih nalaza iz oblasti motornih vozila za potrebe osnovnih, okružnih i privrednih sudova.

Vladimir Grujić
Donedavni direktor BHDCA postaje savjetnik

Sa većim iskustvom, stranačkim i profesionalnim u Gradsku upravu kao savjetnik za pravna pitanja ulazi i njegov partijski kolega Željko Travar, donedavni direktor Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH (BHDCA), smijenjen krajem maja ove godine.

Željko Travar rođen je u Sarajevu 1959. godine, gdje je diplomirao na Pravnom fakultetu 1982. godine. Tokom svoje profesionalne karijere radio je u SOUR Svjetlost u Sarajevu, RO Foto-Optik, Opštinskom sudu za prekršaje u Opštini Centar u Sarajevu, Skupštini opštine Novi Grad Sarajevo, MUP-u Republike Srpske, Savjetu ministara BiH i Centru za uklanjanje mina u BiH.

Direkcijom za civilno vazduhoplovstvo BiH upravljao je od 2018. godine do 2020.godine.

Željko Travar
Novinarka EuroBlica savjetnica za medije

Tanja Vukomanović, novinarka „EuroBlica“ trebalo bi u Gradskoj upravi da zauzme poziciju savjetnika za medije.

Poslove tehničkog sekretara obavljaće Olga Babić, Stanivukovićeva školska drugarica i sekretarica. Pored Babićeve, sekretarske poslove obavljaće Milica Stojisavljavić i Nikolia Musić. Posebnih detalja o njihovim prethodnim angažmanu nema, osim da su bile veoma aktivne u PDP-u što se može vidjeti na njihovim profilima na društvenim mrežama.

Ostavite komentar: