Stanivuković šalje urgenciju Ministarstvu: Što prije da odgovore na Radišićevu žalbu

“Sutra hitno šaljemo urgenciju Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju da odgovori na Radišićevu neosnovanu žalbu, po kojoj on traži odlaganje izvršenja rušenja nelegalno izgrađenog ugostiteljskog objekta, na gradskom zemljištu” , napisao je na društvenim mrežama gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Kako je naveo, objekat je sagrađen bez neophodnih dozvola i mimo regulacionog plana, koji predstavlja krovni dokument.
“Čekali smo da nadležne institucije od Grada zatraže dokaze o kriminalu u gradskim institucijama, i niko nas još nije kontaktirao. Sutra u 12 časova, predstavljamo još bizarniji dio izvještaja ‘Tima za reviziju’ o kriminalu i korupciji na koje niko neće ostati ravnodušan, nakon čega podnosimo nove krivične prijave”, najavio je Stanivuković.
Podsjetimo, gradonačelnik je u petak iznio nalaze “Tima za reviziju”, po kojem je dio restorana “Kajak”, koji je u vlasništvu sina biznismena Mileta Radišića, izgrađen na gradskom zemljištu i bez potrebnih dozvola. Kako je rekao tada, taj objekat će biti srušen jer je, prema regulacionom planu, tu predviđeno zelenilo.
Srećko Radišić mu je na to odgovorio da plaćaju kiriju od 3.300 KM i da gradonačelnik pravi dramu bez potrebe. Istakao je da je u toku postupak legalizacije objekta i da smatra da u čitavoj priči nema ništa sporno.

 

Ostavite komentar: