Stanivuković sa gradonačelnikom Tuzle: Vrijeme je da pričamo jezikom kulture, turizma, ekonomije

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković boravio je u službenoj posjeti Tuzli.

Njegov domaćin, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović pozvao je građane Banjaluke da ljetuju u Tuzli.

“Postoji mnogo više stvari koje nas vežu od onih koje nas razdvajaju”, kazao je Imamović na zajedničkoj konferenciji za medije, nakon razgovora sa Stanivukovićem.

Imamović je naglasio da je veoma bitno da političari javnosti šalju poruke zajedništva te da ne potenciraju loše stvari.

Gradonačelnik Banjaluke je istakao da je srećan zbog današnje posjete Tuzli.

“Zaista sam srećan što sam u Tuzli danas. Zahvalan sam na srdačnom dočeku gradonačelnika Imamovića. Važno je da građani sarađuju, da i mi, koji smo različitih generacija razgovaramo. Moja poruka u centru Tuzle je ta da je došlo vrijeme da pričamo jezikom kulture, turizma, ekonomije. Naši građani su počeli pričati o tome, pa je vrijeme i da mi, političari pričamo tako”, kazao je Stanivuković.

On je takođe pozvao Imamovića da posjeti Banjaluku, ali i sve građane Tuzle.

“Posjetama šaljemo važnu poruku svijetu da ne trebaju stranci ili ambasadori da nas spajaju. Ja sam srećan jer šaljemo jednu pozitivnu energiju. Ovim posjetama, dobijamo to što će se Sarajevo, Banjaluka, a vjerujem i Tuzla predstavljati zajedno, turistički, u cijelom svijetu. Smatram da su posjete pozitivan iskorak”, rekao je Stanivuković.

Istakao je i da se privrednici iz Tuzle i Banje Luke trebaju povezivati, da jedni drugima otvaraju vrata.

“Drago mi je što mogu najaviti da će pojedini privrednici iz Tuzle investirati u Banju Luku, ali i obrnuto”, naveo je gradonačelnik Stanivuković.

Prva zvanična posjeta gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića Tuzli počela je obilaskom Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u tom gradu sa vladikom zvorničko-tuzlanskim Fotijem i gradonačelnikom Jasminom Imamovićem.

“Drago mi je što sam imao priliku da razgovaram sa vladikom zvorničko-tuzlanskim Fotijem, te da se upoznam sa potrebama ovog hrama koji naredne godine obilježava 140 godina postojanja. Ja ću prvenstveno kao čovjek i vjernik biti tu da podržim obnovu našeg hrama koji je pretrpio određena oštećenja”, kazao je Stanivuković.

 

Ostavite komentar: