Stanivuković predstavio nove saradnike: Kresojević postao gradski menadžer

Nenad Baroš, Valentina Aničić, Maja Miljević i Mirna Savić-Banjac postaju dio tima gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića.

Stanivuković je danas predstavio svoje nove saradnike, a Bojan Kresojević, koji je do sada obavljao ulogu savjetnika za ekonomska pitanja, postao je prvi gradski menadžer.

“Mom timu je trebalo pojačanje, pa tako danas možemo s ponosom da predstavimo ove ljude. Naš Tim za reviziju je radio mnoge stvari, dobijamo mnogo materijala koji je osjetljiv, pa mi je trebalo pojačanje iz pravne struke, što ovdje dovodi doktora pravnik nauka, Nenada Baroša”, istakao je Stanivuković.

S obzirom na to da je cilj nove gradske administracije da napravi zaokret u kulturi i socijalnoj poltici, Stanivuković ističe da će za ta pitanja biti zadužena Mirna Savić Banjac.

 

Na mjesto savjetnika gradonačelnika za ekonomska pitanja dolazi Valentina Aničić, student generacije na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci.

Stanivuković je podsjetio na to da skupštinska većina nije odobrila prijedlog da Milada Šukalo postane njegova zamjenica, ali da je ona danas važan dio njegov tima kao savjentnik za društvene djelatnosti, te da mu pomaže oko mnogih suštinskih pitanja.

Ipak, iz razloga što zvanično nema svog zamjenika, Gradska uprava je dobila novu poziciju gradskog menadžera, koja će biti povjerenja Stanivukovićevom dosadašnjem savjetniku za ekonomska pitanja, Bojanu Kresojeviću.

“Prvi gradsku menadžer, otkad Banjaluka postoji, postaje Bojan Kresojević, koji je dokazao sve svoje kompentencije”, rekao je Stanivuković.

Bojan Kresojević je kazao da je veliko zadovoljstvo i čast biti prvi gradski menadžer, te istovremeno velika odgovornost i obaveza kako prema gradonačelniku tako i prema građanima.

“Uložiću naporan rad i staviti na raspolaganje svo svoje znanje i iskustvo. Svojom energijom potrudiću se da zajedno sa gradonačelnikom i Miladom Šukalo ubrzamo i učinimo efikasnom Gradsku upravu i da veliki broj projekata koje smo do sada osmislili budu realizovani u najkraćem roku”, zaključio je on.

Biografije novih saradnika gradonačelnika Banjaluke

Gradska uprava je u saopštenju navela kraće biografije novih saradnika gradonačelnika.

Doktor pravnih nauka Nenad Baroš novi je savjetnik za pravna pitanja. Doktorirao je 2013. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Od 2014. godine radi kao docent za užu naučnu oblast Poslovno (trgovinsko) pravo i pravo društva, na nastavnom predmetu Poslovno pravo. Učesnik je mnogih naučnih i stručnih edukacija.

Magistar ekonomskih nauka Valentina Aničić, student generacije – novi je savjetnik za ekonomska pitanja. Ima bogato radno iskustvo kako u privatnom tako i u javnom sektoru od Sber banke gdje je obavljala rukovodeće poslove, do Poreske uprave Republike Srpske, Centralne Banke BiH, a od 2014. godine je i demonstrator na predmetu Finansijska i aktuarska matematika na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Maja Miljević, koja je završila Poslovnu školu za Preduzetništvo u Britaniji iskoristiće svoje iskustvo za poboljšanje stanja u oblasti privrede i privlačenja investicija. Ima veliko iskustvo u IT industriji, na vodećim pozicijama, a razvila je sopstveni start ap u Banjoj Luci, Zdrava Logika (proizvodnja organske hrane, ima 60 proizvođača iz cijele BiH), te vodila Tehnološki park za razvoj biznisa.

Nova članica tima koja će biti zadužena za kulturu i socijalnu politiku u Gradskoj upravi je Mirna Savić Banjac, koja je bila odbornica u dva saziva Skupštine grada Banje Luke. Diplomirala je na Sjeverno-holandskom konzervatorijumu  u Groningelu (Holandija). Profesor klavira u Muzičkoj školi „Vlado Milošević“ u Banjoj Luci. Na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci 2010. godini stiče zvanje specijaliste iz oblasti muzičke pedagogije.

Ostavite komentar: