Stanivuković predložio skupštini: Kaji dva parkinga u centru Banjaluke FOTO

16.11.2023. | 13:50

Na narednoj sjednici banjalučke Skupštine odbornici bi, kako saznaje BL portal, trebalo da raspravljaju o odlukama kojima se Tržnici povjerava naplata parkiranja na novim parking prostorima koji su u izgradnji kod ovog objekta.

Ove dvije tačke je predložio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, uz obrazloženje da je Grad prepoznao važnost potrebe građana da se parkiraju u samom centru grada, a takođe i činjenicu da postoji nedostatak parking mjesta u gradu.

Gradonačelnik je odluke do kojih je došao BL portal predložio na inicijativu koje je pokrenulo privredno društvo “Tržnica”, u vlasništvu kompanije MG Mind, poznatog biznismena Mladena Milanovića Kaje.

Ovo privredno društvo trenutno gradi parking prostor odmah pored same Tržnice, a njegovim završetkom grad će dobiti novih 97 parking mjesta. Međutim, prašinu u javnosti podigao je podatak da je parcela na kojoj se gradi parking katastrom i regulacionim planom predviđena kao park.

Pored izgradnje ovog parkinga, odlukom je predviđeno otvaranje još jednog parking prostora sa 50 mjesta. Riječ je o lokaciji preko puta ulice Đure Daničića, bočno od Tržnice, a koja je do sada uglavnom bila divlji parking bez bilo kakve naplate.

Dakle, u pitanju je ukupno 147 novih parking mjesta u drugoj zoni, a dio prihoda od naplate trebalo bi da dobije i Grad.

Prema najavama, sutra bi trebalo da se održi sjednica Kolegijuma Skupštine Grada, na kojoj će se odbornici upoznati sa ovim tačkama, a zatim i odlučiti da li ih ostavljaju na dnevnom redu.

Željka Pavlović, BL portal