Stanivuković pozvan na saslušanje: Radišić podnio krivičnu prijavu zbog rušenja Kajak terase

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvan je na saslušanje u svojstvu svjedoka, a u vezi sa krivičnom prijavom Srećka Radišića povodom rušenja Kajak terase.

Kako je navedeno u pozivu, Radišić prijavu podnosi zbog počinjenih krivičnih djela samovlašća, izazivanja opšte opasnosti, kao i oštećenja i oduzimanja tuđe stvari 27.novembra kada je porušena “Kajak terasa”, navodi Srpskainfo.

Podsjećamo advokat porodice Radišić, Miloš Stevenović nakon rušenja “Kajak terase” poručio da je to nezakonit čin i da će povodom toga uputiti krivične prijave.

“Ovo je čist vandalizam, gradonačelnik je nezakonito srušio ovaj ugostiteljski objekat. Ni jedan pojedinac ne može sam da sprovodi silu. Ludilo koje je stvorio me zaprepastilo. Podnijeli smo krivične prijave i podnijećemo tužbu koja vrijedi više od 500.000 KM”, rekao je on.

Nakon njega medijima se obratio i Stanivuković.

“Rekli su da nemamo pravo rušiti, a onda su oni sami počeli sa procesom rušenja. Mi govorimo istinu, a jedna je istina. Oni su sami počeli rušiti, a govore da mi ne smijemo. Mi radimo u skladu sa regulacionom planom. Ja se neću osvrtati na osporavanja. Ja krivične prijave skupljam kao što neko skuplja salvete i markice. Ova prijava mi je samo još jedna u nizu”, rekao je tada Stanivuković.

Ostavite komentar: