Stanivuković potvrdio Marinkovićevoj: U Banjaluci besplatan parking za građane Srbije

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uručio je na današnjem sastanku konzul-žeranu Konzulata Republike Srbije u Banjaluci Vesni Marinković rješenje kojim je odlučio da državljani Srbije, odnosno vozila sa registarskim oznakama Republike Srbije, mogu do kraja ove godine, besplatno da parkiraju u Banjoj Luci na svim mjestima na kojima postoji naplata parkinga.

Iz Gradske uprave navode da je gradonačelnik poručio da je ovo znak zahvalnosti građanima Srbije, Vladi Republike Srbije, kao i predsjedniku Republike Srbije za nesebičnu pomoć kako Banjoj Luci, tako i cijeloj Republici Srpskoj.

“Kao što smo i najavili, parking karta državljana Srbije u Banjoj Luci biće njihova registarska tablica. Banja Luka je zahvalna za sve dobro koje Srbija čini i u tom pogledu želimo uzvratiti dobrim i težiti da u uzajamnoj podršci  vremenom budemo jednaki. Građani Banje Luke i Republike Srpske godinama osjećaju dobrobit naše bratske saradnje sa Srbijom, a mi smo odlučili da uzvratimo na ovaj način,  kako bi značaj našeg prijateljstva i saradnje osjetili i građani Srbije”,  rekao je Stanivuković.

On je istakao da se odluka, koja traje do kraja ove godine,  može produžavati i dopunjavati, jer želimo da građani Srbije osjete šta nama i našim građanima predstavlja mogućnost vakcinacije, šta nam znači podrška u izgradnji škole u Adi i svim drugim projektima koje finansira Republika Srbija.

“Pored važnih infrastrukturnih projekata i višemilionskih ulaganja koje je Republika Srbija usmjerila u Republiku Srpsku, takođe u jeku pandemije Srbija je pružila Srpskoj nesebičnu podršku u toj borbi i donirala više od pet miliona KM domovima zdravlja širom Republike Srpske. Ta podrška se nastavila i danas kada su vrata vakcinalnih punktova otvorena građanima cijele Bosne i Hercegovine”, rekao je Stanivuković.

Banja Luka je, između ostalog, zahvaljujući donaciji Srbije od preko 1,5 miliona KM  u naselju Petrićevac dobila višenamjenski objekat, u sklopu kojeg su vrtić i ambulanta, a najavljena su i nova ulaganja od preko pet miliona KM, od kojih će jedan od projekata biti i izgradnja škole u naselju Ada.

Ostavite komentar: