Stanivuković potpisao odluku o novogodišnjim koncertima: Potvrđeno ko u Banjaluci pjeva za 111.000 KM

Više od 111.000 KM biće plaćeno marketinškoj agenciji „Stars&More“, u vlasništvu Biljane Čigoje za organizaciju novogodišnjih koncerata u Banjoj Luci.
Prema podacima iz gradskog registra javnih nabavki, Čigojina agencija izabrana je kao jedini ponuđač, s obzirom na to da se Grad Banja Luka opredijelio da nabavku provede putem „pregovaračkog postupka bez objavljivanja obavještenja“, što, u praksi, podrazumijeva pregovaranje sa samo jednim ponuđačem.
Sudeći po tenderskoj dokumentaciji, „Stars&More“, odabran je zbog toga što, kako se tvrdi, ima ekskluzivno pravo i sklopljene ugovore sa izvođačima. Procijenjena vrijednost nabavke prvobitno je iznosila 95.000 KM.
Prema odluci o izboru, koju je juče potpisao gradonačelnik Draško Stanivuković, „Stars & More“ će u novogodišnoj noći na Trgu Krajine organizovati koncerte Nede Ukraden i Petra Graše, dok će 1. januara nastupiti Ana Bekuta.
Grad Banja Luka je sa ovom agencijom već poslovao tokom ove godine, a, prema ranijim medijskim napisima, jedan od ugovora sklopljen je retroaktivno, odnosno nakon izvršene usluge.
Ovu agenciju je, naime, Grad angažovao za usluge video producije proslave Dana Grada, 22. aprila, a direktni sporazum sa „Stars&More“ (oblik javne nabavke koji, takođe, isključuje bilo kakavu konkurenciju), sklopljen je dva mjeseca kasnije, tačnije 17. juna ove godine.

 

Ostavite komentar: