Stanivuković potpisao: Dva ugovora za Kajin MG Mind

10.09.2021. | 12:42

Grad Banja Luka dodijelio je dva posla, vrijedna 618.000 KM, kompaniji “MG Mind”, u vlasništvu Mladena Milanovića Kaje, pokazuju podaci iz registra gradskih javnih nabavki.

Prema podacima iz registra, najnoviji ugovor, jedan od najbogatijih biznismena u Srpskoj dobio je za održavanje makadamskih saobraćajnica na području Banjaluke, a za taj posao biće mu isplaćeno 508.000 KM.
Istovremeno, “MG Mind” će i ove godine održavati horizontalnu saobraćajnu signalizaciju, nakon što je gradonačelnik Draško Stanivuković 18. avgusta potpisao rješenje o izboru Milanovićeve firme, dajući im novih godinu dana iscrtavanja pješačkih prelaza i drugih poslova na horizontalnoj saobraćajnoj signalizaciji u Banjaluci.

Za farbanje pješačkih prelaza tako će im, na osnovu novog ugovora, biti isplaćeno 110.000 KM.
Sedam dana nakon potpisivanja ugovora, 25. avgusta ove godine, Stanivuković je na svom profilu na društvenim mrežama objavio fotografije loše iscrtanih pješačkih prelaza, uz poruku da će svaki loš posao ubuduće biti kažnjavan zabranom daljeg poslovanja sa Gradom.
“Svaka firma koja se ubuduće usudi da na ovaj način izvodi radove u bilo kojoj oblasti, imaće trajni embargo na svoj rad na teritoriji grada. Grad će čvrsto odgovoriti raskidanjem ugovora”, naveo je Stanivuković u objavi na “Fejsbuku”, ne navodeći, međutim, o kojoj firmi se konkretno radi.

“Prozivka” se, međutim,  najvjerovatnije odnosila upravo na “MG Mind”,  budući da je samo ta firma i u prošloj godini imala ugovor sa Gradom o održavanju horizontalne saobraćajne signalizacije. Ipak, umjesto najavljenog raskidanja ugovora, uslijedilo je sklapanje novog.
Kako je BL portal ranije objavio, Grad Banja Luka je na Dan grada, 22. aprila, Milanovićevoj firmi  “City moll” izdao građevinsku dozvolu za izgradnju stambeno poslovnog kompleksa u strogom centru grada, na mjestu nekadašnje auto škole “Centar”.
Prema podacima sa sajta “MG minda”, vrijednost izgradnje ovog kompleksa iznosi više od 30 miliona KM, a gradi se 300 stanova i 500 parking mjesta u podzemnim etažama.

Prije desetak dana, iz Gradske uprave je saopšteno da se gradonačelnik sastao sa investitorom, arhitektama i “drugim stručnim licima”, kako bi usaglasili idejno rješenje u vezi gradnje tog stambeno-poslovnog kompleksa.
Stanivuković je tada poručio da su blizu konačnog rješenja izgleda objekta i cjelokupne ambijentalne cjeline.
“Na korak smo do toga da usaglasimo izgled na koji ćemo biti ponosni, koji će zadovoljavati sve svjetske standarde, uz moderan trg i novo šetalište koje će našem gradu dati novu dimenziju i duh”, rekao je Stanivuković i najavio da će kroz mjesec dana sve to biti predstavljeno javnosti.

U međuvremenu, Milanović je već poodmakao sa izgradnjom, a stanovi u ovom kompleksu, zbog atraktivne lokacije, važe sa najskuplje koji su trenutno u prodaji u gradu, sa prosječnom cijenom od oko 3.500 KM po kvadratnom metru.