Stanivuković posjetio nekoliko porodica povodom vaskršnjih praznika: Obećao pomoć Grada

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković posjetio je nekoliko banjalučkih porodica povodom vaskršnjih praznika, među njima i Kovačeviće iz Gornje Piskavice, koji imaju sina oboljelog od rijetkog Volfovog sindroma, kojem je nedavno riješen problem ostvarivanja prava na naknadu.

“Odluka kojom je regulisano da će djeca poput Nikole, koja ostvaruju pravo na ličnu invalidninu i imaju utvrđenu visinu tjelesnog oštećenja od 100 odsto, pomoć dobijati i nakon navršenih 18 godina, donesena je na aprilskoj sjednici gradske Skupštine”, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluke.

Iz Gradske uprave su istakli da ova odluka o ostvarivanju prava na naknadu za smještaj u porodice i nakon navršenih 18 godina, za Kovačeviće i drugih 20 porodica znači lakšu svakodnevnicu.

Stanivuković je rekao da se teži izgradnji sistema koji će osnažiti položaj porodice u društvu, te najavio da će grad, putem donacije od naplate “humanih parkinga”, podržati i izgradnju kuće porodici Tubonjić u Konotarima, koja živi u teškim uslovima.

Ostavite komentar: