Stanivuković poručio da neće odustati od odluke o neradnoj nedjelji: Sada je sve na Skupštini

Gradonačelnik Draško Stanivuković kazao je da je pripremio odluku o neradnoj nedjelji, uputio je u skupštinsku proceduru i da je sada sve na Skupštini Grada.

– Kao gradonačelnik održao sam svoju riječ, pripremio odluku, predložio je Skupštini Grada koja to prolongira već dva puta. Opet ćemo predložiti odnosno staviti odluku na sjednicu Kolegijuma, koju oni uporno odbijaju – kazao je gradonačelnik.

Kako je naglasio, preko 60 odsto žena rade u trgovinama i upravo za njih će biti značjano da imaju nedjelju kao slobodan dan, što i predviđa odluka.

-Ovo je značajna tema i ne prihvatamo nikakve izgovore za njeno odbijanje. Pozivam odbornike da odluku o neradnoj nedjelji usvoje na junskoj sjednici. Ako je ne usvoje, spreman sam pozvati trgovce na proteste ispred onih političkih organizacija i odbornika koji takvo nešto ne prihvataju  – poručio je gradonačelnik.

Podsjećamo, krajem maja gradonačelnik Stanivuković uputio je u skupštinsku proceduru odluku o neradnoj nedjelji, za koju je javnost već iskazala veliku podršku.

Skupštinski kolegijum na sjednici 3. juna skinuo je ovu tačku sa dnevnog reda naredne sjednice Skupštine Grada, koja je zakazana za 16. jun.

Gradonačelnik je zatražio novu sjednicu Kolegijuma sa namjerom da se ova tačka uvrsti na dnevni red junske sjednice, ali Skupština još nije zakazala novu sjednicu Kolegijuma.

Ostavite komentar: