Stanivuković pisao Taliću: Zašto me izbjegavate?

Sportski centar „Borik“ u više navrata nije pozvao gradonačelnika Draška Stanivukovića na promociju svojih aktivnosti, a posljednji primjer je nepozivanje prvog čovjeka Grada na jučerašnje otvaranje „Izložbe međunarodnog sporta“ u dvorani „Borik“, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Sa posebnom pažnjom sam pratio aktivnosti Sportskog centra „Borik“ u vezi sa postavkama Muzeja sporta, pa tako i postavku „Izložba međunarodnog sporta“ koja je juče otvorena uz pomoć našeg Banjalučanina i sportskog radnika Borisa Vrhovca. Upravo je Boris primjer kako se predanim radom i angažovanjem, po čitavom svijetu, pokazuje da je sport iznad svih predrasuda i lokalnih netrpeljivosti”, naveo je gradonačelnik Stanivuković u pismu upućenom direktoru SC „Borik“, Nenadu Taliću.

Istovremeno, kako je naveo – „žalosti me činjenica da ustanovom kojom Vi rukovodite, zastupate i predstavljate niste mogli, ili niste htjeli, poslati pozivnicu gradonačelniku da prisustvuje ovom značajnom događaju, pri tome iskorištavajući svoju poziciju da pozovete druge predstavnike i političke subjekte“.

“Zaboravljate činjenicu da sport zbližava i spaja ljude, a Vi ste Vašim postupkom upravo učinili suprotno i samim tim uvrijedili gradonačelnika udaljivši ga od građana i sportskih radnika ovog grada”, naveo je Stanivuković, saopšteno je iz Gradske uprave.

Podsjećaju da je Grad Banjaluka osnivač JU Sportski centar „Borik“, kao i da se ta ustanova finansira iz budžeta Grada.

 

 

Ostavite komentar: