Stanivuković odlučio: Smijenjena u školi, imenovana na čelo Centra za predškolsko vaspitanje

Nekadašnja direktorka banjalučke OŠ “Miloš Crnjanski” Vesna Banjac je imenovana za v.d. direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, objavio je na društvenim mrežama gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Ona će na tom mjestu da zamijeni Jelenu Kurtinović koju je Stanivuković smijenio prije tri dana.

“Tako je ispravljena jedna velika nepravda koja je učinjena ne samo prema njoj, nego i prema društvu, profesiji i obrazovanju. Režim ju je prognao sa mjesta direktora škole „Miloš Crnjanski“ na Petrićevcu, škole kojom je upravljala časno i pošteno, a koja se prema sredstvima škole ponašala odgovorno i domaćinski, što su roditelji, ali i djeca znali da cijene. Kao član SNSD-a tada, ali i sada, kažnjena je samo jer je podržala dobre ideje. Ljude nećemo dijeliti po članskim kartama, već po rezultatima njihovog rada. Promjene koje će gospođa Banjac, u koju imam puno povjerenje, donijeti u ovu ustanovu će se vidjeti već od danas i u to sam uvjeren, a pred njom su mnogi izazovi. Ima moju punu podršku. Jedno je sigurno, ništa više neće biti isto!”, napisao je Stanivuković.

Ime Vesna Banjac je dospjelo u centar interesovanja javnosti 2018. godine kada je smijenjena sa mjesta direktora banjalučke OŠ “Miloš Crnjanski” na Petrićevcu.

Aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković tada je tvrdio da je Vesna Banjac žrtva političkog obračuna i da je razlog za smjenu što je dozvolila da se u toj školi održi manifestacija “Dani Petrićevca”.

Na toj manifestaciji Stanivuković se obratio učenicima, a program su vodili neki od njegovih saradnika poput Ivana Begića, sadašnjeg odbornika u Skupštini Grada Banjaluka.

Ostavite komentar: