Stanivuković obećao: Nezaposlenoj djeci poginulih boraca pomoć od po 1.000 KM

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, obećao je pomoć nezaposlenoj djeci poginulih boraca, u iznosu od po 1.000 KM. 

“Moramo da vratimo dug prema onima koji su borili se i stvarali Republiku Srpsku, sve je završeno oko centralnog spomen obilježja. Imamo odluku Ustavnog suda, ali popravićemo. Danas Grad raspisuje konkurs i pozivamo sve koji imaju tu kategoriju djece, koji imaju taj status i koji su na Zavodu za zapošljavanje da se prijave, a poziv traje 10 dana. Radi se o pomoći u iznosu od po 1.000 maraka”, poručio je gradonačelnik Banjaluke na današnjoj konferenciji za novinare.

On ujedno najavljuje da će biti osnovana kancelarija za podršku u zaposlenju djeci poginulih boraca.

,,Novac će biti isplaćen kroz 15 do 20 dana. Potrebna su dva dokumenta, potvrda o statusu porodice poginulih boraca i dokument iz Zavoda za zapošljavanje”, poručio je Stanivuković.

Takođe je najavio da će Grad kroz svoje procedure pomoći ovoj kategoriji, a to bi mogle biti prekvalifikacije i edukacije.

,,Kada vidimo broj prijavljenih i koliko bi sredstava možda moglo ostati, onda možemo gledati kako pomoći i drugim kategorijama, poput djece boraca”, zaključio je Stanivuković.

O “oborenom” Regulacionom planu

Još ništa ne saopštavamo javnosti, jer nemamo šta konkretno da kažemo, ali i dalje traju razgovori sa investitorima na svim spornim lokacijam u centru Banjaluke, rekao je Stanivuković na pitanje novinara šta će se dalje događati nakon što je Ustavni sud Srpske oborio dio Regulacionog plana za centralčno područje grada.

“Mi i dalje razgovoramo sa investitorima koji su do prije mjesec dana imali dozovolu za gradnju, a sad je više nemaju, sve zbog odluke suda. U tom slučaju, logično je da oni prijete tužbama koje bi bile višemilionske”, rekao je Stanivuković i napomenuo da je tim povodom tražio vanrednu sjednicu gradske Skupštine u avgustu, ali da, kako kaže, neki odbornici ipak žele da odmaraju.

Željka Pavlović, BL portal

Ostavite komentar: