Stanivuković o slučaju “Autoprevoza”: Nova deložacija može biti zakazana uskoro

17.10.2023. | 10:57

Gradonačelnik Draško Stanivuković najavio je da će zvanično biti upućen poziv svim političkim strankama koje učestvuju u radu Skupštine Grada da prisustvuju sastanku u vezi sa rješenjem pitanja gradskog parkinga na lokaciji Stare autobuske stanice i okolnih parcela, oko kojih se godinama spore Grad i preduzeće „Autoprevoz“.

– I zvanično ću uputiti poziv svim političkim strankama da zajedno branimo gradsku imovinu. Neće niko ništa izgubiti ako sjednemo i čujemo stav Autoprevoza. I s druge strane, da principijelno zauzmemo stav da li ćemo zajedno da idemo i branimo imovinu Grada, jer nova deložacija može biti zakazana uskoro – naveo je gradonačenlik.

Pozdravio je stav DEMOS-a, iz kojeg su najavili da će se odazvati ovom sastanku, navodeći da isto očekuje i od drugih političkih stranaka.

-Sve je prihvatljivo osim teze koja se može čuti – da mi nismo u tome učestvovali. Proces je krenuo 1995. godine, onda ne treba ni ja da učestvujem. Ako si izabran kao narodni predstavnik ne birate vi vremena, nego vremena vas i vi morate biti spremni da odgovorite na sve te izazove. Hajde da budemo i odgovorni ljudi – kazao je gradonačelnik.