Stanivuković o novim nalazima: Nestao ekspres restoran od 100.000 KM

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je u preduzeću Akvana prema novom popisu nestao čitav ekspres restoran vrijedan skoro 100.000 KM.

“Može se desiti da nestane nešto od suđa u radu nekog ugostiteljskog objekta, ali da nestane cijeli ekspres restoran to je nešto novo. Mi u papirima imamo evidentiran ekspres restoran u koji je uložen oko 100.000KM, a ne možemo ga nigdje naći. Jedino je ostala pecana. Takođe, klima je plaćena 1.700 KM, a nije je bilo, pa se odjednom našla ispred ulaza u skladište””, rekao je Stanivuković predstavljajući nove nalaze “Tima za reviziju“, odnosno Komisije za utvrđivanje stanja i zakonitosti rada Grada Banjaluka koju je formirao po preuzimanju funkcije prije dva i po mjeseca.

Dodao je da će policiji biti prijavljen slučaj nestanka ekspres restorana.

“Dragana Ristić pored toga sto pjeva može i da pojede. Napravila je ceh za ručak od 1.570 KM koji je htjela da plati resorno Ministarstvo. Oni su to odbili i taj račun i danas nije plaćen”, kazao je Stanivuković.

Stanivuković je najavio da će u četvrtak oko spornog dijela ugostiteljskog objekta “Kajak” biti postavljena traka i da on više neće moći da radi. Još jednom je naveo da je zahtjev za legalizaciju tog objekta odbijen, te da je resornom ministarstvu upućena urgencija da se dozvoli nastavak procedure, koja uključuje rušenje objekta.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je podsjetio na prošlosedmičnu informaciju iz Gradske uprave da su ustanovljene nepravilnosti kod renoviranja krova Banskog dvora.

“Novi krov je plaćen 610.000KM, a on je sav iskrpan”, naveo je Stanivuković.

Kazao je da je nestao stari bakarni krov koji je skinut sa zgrade Banskog Dvora.

“Stari krov je skinut kao što je i trebalo, ali on je poslije toga nestao. Njegova vrijednost je 100.000KM i taj novac je trebao da ide Gradu, ali niko ne zna gdje je taj krov završio”, rekao je gradonačelnik.

Ostavite komentar: