Stanivuković o krivičnoj prijavi stanara: Radili smo najbolje što smo mogli

Nekoliko zajednica etažnih vlasnika iz Aleje Svetog Save, na lokaciji bivšeg kina „Kozara“ podnijelo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića i odgovornih u odjeljenjima za prostorno uređenje i za inspekcijske poslove zbog neizvršenja sudske odluke, zloupotrebe službenog položaja, nesavjesnog rada u službi, a on im poručuje da nema nikave odgovornosti.

Da novi gradonačelnik bude odgovoran zato što je prije šest godina usvojen regulacioni plan koji je rekao radi se tako i tako. Apsolutno nikakve odgovornosti nemam. Mene su teretili za državne udare, krivične prijave sam dobijao na dnevnom nivou, nijedna nije razmatrana u ozbiljnijem pravcu. Tako će biti i u ovom slučaju – rekao je on i poručio da je Grad stao maksimalno na stranu tih ljudi u postojećim planskim dokumentima koje su imali.

– I dalje smo uz te ljude, ja ih razumijem. Grad je njima prijatelj, niko nije prekoračio svoja ovlaštenja, radili smo najbolje što je moguće. Regulacioni plan ne postoji za centar grada, ide se u inicijativu za novi regulacioni plan, a ona sadrži više koraka koje treba da ispoštujemo – objasni je on.

Nekoliko stanara zgrada ljetos se okupljalo u borbi da zelenilo ispred njihove zgrade ne bude pretvoreno u saobraćajnicu, a da na lokaciji starog kina Kozara ne “nikne” zgrada od 13 spratova. Borba oko gradnje stambeno-poslovnog kompleksa na ovoj lokaciji dobila je pravnu osnovu kada je Ustavni sud RS osporio Regulacioni plan za centar grada, prenosi Srpskainfo.

Ostavite komentar: