Stanivuković ne odustaje: Ne pristajem da poskupljenja idu na teret građana, imamo rješenje

Gradonačelnik Draško Stanivuković, komentarišući vanrednu sjednicu Skupštine grada koja je zakazana za 22. mart, poručio je kako od svojih zacrtanih politika on i njegov tim ne žele da odustanu.

Tako će se na predloženom dnenvom redu ponovo naći tačka koja se tiče poreza na neporketnosti, za koju gradonačelnik kaže kako je rješenje mnogih problema sa kojima se Grad trenutno suoačava.

,,Opet ćemo ih zamoliti da ne smanjuju izvorne prihode Grada, jer ako ne smanje, to znači da ćemo mi oko pola miliona da damo u rješnje problema javnog prevoza, a koji se tiče poskupljenja goriva, a uz to, daćemo i dodatnih milion KM za sport i sportske organizacije, ali ne dirajte nam prihode,” rekao je gradonačelnik Stanivuković.

Kako kaže, izvorni porez na nepokretnosti predstavlja izlaz iz krize i saniranje štete koja postoji.

,,Ako budete dirali ono što je od Grada, ako Skupština opet odluči da uzme izvorne prihode, onda neka oni predlože da građani sve to plaćaju. Ja to nikada neću predložiti. Dakle, ukoliko Grad zadrži sve prihode koje ima, iste ćemo usmjeriti ka saniranju štete, samo da građani ne osjete poskupljenja. Biću ponosan da u doba globalne krize, Banja Luka ne osjetiti nijedno poskupljenje,” zaključio je gradonačelnik.

Dodaje kako ne pristaje da se umanje sredstva kojima Grad raspolaže.

,,Uzmu nam četiri miliona, a istovremeno nam ne daju da imamo aktivnosti u Poslovnoj zoni „Ramići“. Otvoreni samo da sjednemo i da razgovaramo prije ove vanredne sjednice, sa mnom mogu da se dogovore. Poruka je ovdje jasna, a to je da ja ne pristajem da poskupljenja idu na teret građana, jer mi imamo rješnje, ako ne uzmete prihode od grada. Ako skupštinska većina opet odluči da ta sredstva ukine, onda neka oni traže rješenje, predlažu i pošalju inicijativu, a ja ću da je usvojim,” rekao je gradonačelnik Stanivuković.

Dodaje kako se na ovoj sjednici ponovo nalazi i regulacioni plan, a koji se tiče izgradnje navjećeg gradskog parka.

,,Na dnevni red smo ponovo vratili licitaciju hale u Poslovnoj zoni „Ramići“. To je investicija koja je vrijedna nekoliko miliona KM, a istovremeno znači i nekoliko stotina zaposlenih radnika,” rekao je gradonačelnik.

Poručio je kako je to od suštinske važnosti i da toga neće odustati.

,,Investitori su zainteresovani, ali njima znači vrijeme, koje prolazi. Zato smo i tražili ovu sjednicu, po hitnom postupku, kako bi već u ovom mjesecu imali javnu licitciju. Mi govorimo o četiri, ne potencijalna, nego zainteresovana investitora, koji žele da ulažu u Ramiće.” poručio je on.

Uz to, kaže gradonačelnik, na ovaj sjednici se ponovo nalazi i regulacioni plan, a koji se tiče izgradnje navjećeg gradskog parka.

Ostavite komentar: