Stanivuković nakon humanitarne trke: Posljednjih dana osjećam se kao sportista, ne kao političar

Humanitarna trka „Proljećna desetka Pošte Srpske“ održana je danas u Parku „Mladen Stojanović“.

Ovo je ujedno prva od ukupno tri trke, koje se organizuju u sklopu Banjalučke trkačke lige, a u današnjoj trci učestvovao je i gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković i savjetnik gradonačelnika za ekonomska pitanja, Bojan Kresojević.

Glavni cilj trke, pored druženja trkačke zajednice i ostalih sugrađana, je prikupljanje novca za nabavku električnih invalidskih kolica za dva dječaka koja boluju od distrofije mišića iz porodice Kostadinović.

“Zahvaljujući organizatorima, građanima i Gradu Banjoj Luci ovi dječaci će kroz par dana dobiti kolica, a ja mogu da kažem da će Grad pronaći način da im dodatno pomogne”, rekao je gradonačelnik Stanivuković.

Nakon što je istrčao 8 kilometara od ukupnih 10 humanitarne trke u Banjaluci, istakao je da se posljednjih dana osjeća kao sportista, a ne kao političar.

“Ovakvu jednu trku Grad podržava, ovo je pored sportskog i humantarni događaj. Bilo je zadovoljstvo trčati u tu svrhu”, kazao je on.

Osim trke za odrasle, održane su i dječija trka, kao i trka za osobe sa invaliditetom i osobe sa poteškoćama u razvoju.

Pobjednik trke „Proljećna desetka“ je Igor Mitrović koji je kazao da je očekivao dobar plasman, ali ne i pobjedu.

“Nisam očekivao prvo mjesto. Konkurencija je bila jaka”, kazao je Mitrović.

Organizatori trke su Banjalučka trkačka liga, Atletski klub invalida „Vrbas“, Atletski klub „Banjaluka“ i Škola sporta za lica sa poteškoćama u razvoju „Sunce“.

Ostavite komentar: