Stanivuković nakon 100 dana rada: Jesam vlast ali biću opozicija svemu što ne valja

Za 100 dana otkako je preuzeo funkciju gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković kaže da je bitku počeo sa rečenicom da više ništa neće biti isto, te da je promjena riječ koja se najčešće čula tokom ovih 100 dana.

“Odgađanjem budžeta su uspjeli da odgode neke važne procese i projekte”, kazao je Stanivuković.

Dodao je da niko više ne može da ukloni “Davidovo srce” ni svirače sa ulica, te da su u prvih 100 dana o čemu Banjalučani maštaju zadnjih 20 godina.

“Jesam vlast ali biću opozicija svemu što ne valja. Banjaluka je postala grad na koji se svi ugledaju”, kazao je Stanivuković.

Dodao je da će danas u 17 časova na društvenim mrežama biti emitovan i dokumentarni film o prvih 100 dana koliko je proveo na čelu Banjaluke.

Istakao je da je ponosan što je izabrao uštede i zelenilo u gradu, da je stao na stranu radnika, na stranu pravde u Banjaluci.

“Ukinuli smo kandže, nastavili smo sa izradom urbanističkog plana, objavljen je i svaki račun”, rekao je Stanivuković.

Dodao je započeta izgradnja najvećeg parka u gradu, te da su obilježen humanitarni parking.

“Povećani su prihodi i smanjeni rashodi. Uvedena je praksa razgovora sa zaposlenim u Gradskoj upravi, ali i sa građanima”, naveo je gradonačelnik Banjaluke.

Istakao je da je iza njega 100 dana promjena, a ispred 10 godina uspona.

Dodao je da će Banjaluka biti prvi grad koji će obezbijediti besplatne udžbenike za osnovce, te da su već izdvojili sredstva za to.

„Ponosan sam na sve ove stvari, ponosan sam što se te stvari vide. Promjene se u ovom gradu osjete, kao proljeće. Ponosan sam da što će se promjene iz Banaluke preliti u cijelu RS“, ističe Stanivuković.

Stanivuković je dodao da bi do kraja aprila trebali privesti kraju uklanjanje terase restorana Kajak, koja je kako ističe izgrađena na gradskom zemljištu.

Neradna nedjelja

Gradonačelnik Banjaluke je rekao da će prvi korak biti smanjenje radnog vremena do 16 časova, a zatim će kroz nekoliko mjeseci nedjelja biti u potpunosti neradna.

“Postoji hronologija događaja s kojima ćemo krenuti u takvu akciju, a podrazumijeva nekoliko koraka. Kada prođe serija razgovora koje planiramo u nekoliko narednih dana, takva odluka će dočekati realizaciju u maju”, kazao je on.

Naglasio je da je važno da građani imaju tu nedjelju za svoju porodicu.

Ostavite komentar: