Stanivuković najavio rušenje restorana u Boriku: Fiktivni muzičari dobijali veće honorare nego neke zvijezde

Ovo je izvještaj za rubriku “vjerovali ili ne”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, predstavljajući nove nalaze “Tima za reviziju”, odnosno Komisije za utvrđivanje stanja i zakonitosti rada Grada Banjaluka koju je formirao odmah po preuzimanju funkcije krajem prošle godine.

Stanivuković je istakao da je ugostiteljski objekat Akvana angažovao ljude koji nisu pjevači da pjevaju i da ih je platio 17.000 KM.

“I to za pjevanje koje se nikad nije desilo. Mi smo se raspitivali kod svih muzičara i u registrima i nigdje nisu registrovani. Za pjevanje je angažovana Dragana Ristić, pomoćnica ministra trgovine i turizma koja uopšte nije pjevačica i za to joj je isplaćen honorar od 17.000 KM. Takođe, angažovana je njena majka Jevrosima koja isto nije pjevačica, koja se ne bavi muzikom. Dakle, sve je fiktivno. Fiktivni muzičari su dobijali veće honorare nego što dobije Željko Samardžić i mnoge sjajne zvijezde”, rekao je Stanivuković.

Kazao je da je fiktivnim muzičarima isplaćivano više nego što je ugovoreno.

“Kćerki Dragani je ugovoreno 13.000, a isplaćeno joj je 17.000 KM. Majci Jevrosimi je ugovoreno 2.000 KM, a isplaćeno 10.000 KM”, rekao je Stanivuković.

Govoreći o drugom slučaju iz izvještaja „Tima za reviziju“, gradonačelnik je naveo da je Akvana po fakturi od četiri miliona KM isporučila svom najvećem dužniku keternig, za koji je navedena nevjerovatna količina sastojaka.

“Navedeno je da je za keternig utrošeno 1.200 kilograma brašna, deset kilograma „Nutele“, 32 šunkarice, 45 kilograma drugog mesa. U prevodu, riječ je o 25.000 kiflica. To je dovoljno da se nahrani vojska. I sve je to urađeno u decembru u toku trajanja epidemioloških zabrana”, kazao je Stanivuković, ističući da je i sam kuvar u Akvani potpisao izjavu da to nikad nije naručeno ni isporučeno.

Gradonačenik je kazao da su to fiktivni troškovi i lažno knjiženje.

“Ako poslije ovih stvari, gosti Gradske uprave i  javnih preduzeća ne budu Tužilaštvo i policija onda ne znam kada će”, istakao je Stanivuković.

Stanivuković uvjerava da je, kako je rekao, najveća prevara restoran Mileta Radišića u naselju Borik koji je nelegalno izgrađen na gradskoj zemlji.

“Taj restoran će biti srušen. Tu uopšte nije predviđen restoran, to je zeleni pojas, predviđeno je zelenilo. Rješenje o rušenju je doneseno prije dvadeset dana. Izjavljena je žalba ministarstvu, ali nemaju ni jedan dokaz”, istakao je Stanivuković.

Pojasnio je da je sporna nadogradnja ugostiteljskog objekta “Kajak”, odnosno da se ne radi o cijelom objektu, nego je u pitanju dio gdje je parking.

Prezentaciju ostalih nalaza “Tima za reviziju” najavio je za dva dana, u nedjelju na novoj konferenciji za medije.

Ostavite komentar: