Stanivuković objavio: Od danas javnosti dostupni svi gradski računi

Gradska uprava će na bilbordima širom grada već od danas prikazivati sve račune i novac koji troši, kako bi sve bilo transparetntno i javno, rekao je danas na konferenciji za novinare Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

“Prikazujemo sve račune i one koji su najmanji. Svi računi će biti prikazivani na bilbordima na području grada”, kazao je Stanivuković.

Informacije će biti objavljivane i na internet stranici grada.

“Sa današnjim danom prikazano je više od 300 računa ili pola miliona KM utrošenog novca naših građana. Oni koji pune budžet imaju pravo da znaju gdje se taj budžet troši i to je put kojim ćemo biti vođeni”, rekao je gradonačelnik i dodao da će podaci o računima biti ažurirani svakog utorka.

Najavio je da će budući konkursi za zapošljavanje u gradskoj amdinistraciji biti objavljivani na sajtu Grada, kao i intervju sa prijavljenim kandidatima za javne funkcije.

“I te konkurse ćemo promovisati na reklamnim medijima po gradu, kako bi svi građani vidjeli da su oni raspisani. To posebno iz razloga što je skupštinska većina formirala komisiju od svojih članova za izbor direktora javnih ustanova. Zato mi predlažemo skupštinskoj većini da se javno snimaju intervjui za načelnike odjeljenja i direktore”, istakao je Stanivuković.

Govoreći o mjerama koje je preduzela nova administracija, Stanivuković je rekao da su za dva mjeseca povećani prihodi po osnovu takse za reklamne medije za 90.000 KM u odnosu na isti period prošle godine.

Naglasio je da će u nedjelju ili u ponedjeljak biti prezentovan novi izvještaj Tima za reviziju, na kojem će javno biti objavljeni svi oni koji drže restorane i kafiće koji su u vlasništvu grada, a u budžet, kako tvrdi, nisu do sada uplatili nijednu marku.

Ostavite komentar: